Hulpverleners staan klaar om coronatests af te nemen bij een mobiele teststraat in Vilnius, Litouwen. De Baltische staat is het hardst getroffen in Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpverleners staan klaar om coronatests af te nemen bij een mobiele teststraat in Vilnius, Litouwen. De Baltische staat is het hardst getroffen in Europa. © AP

OVERZICHT. Zo slecht doen wij het niet: hoe staan onze buurlanden en andere Europese landen er voor?

België doet het helemaal niet slecht in Europa. Van de 31 landen laten er slechts acht minder besmettingen optekenen dan wij. Hoe zit het eigenlijk in de rest van Europa? Zien landen die kozen voor een harde lockdown al resultaten van die aanpak?

8 reacties

 • Rudi De Man

  4 weken geleden
  Belgie is altijd al zeer tevreden als ze in de grijze middenmoot zijn... dan denken ze dat de focus minder op het beleid is... daarom spreekt men graag negatief over de resultaten van buurlanden zoals Nederland..we zijn het record aantal doden per 1000 inwoners echt nog niet vergeten hoor, en afraden van mondmaskers (omdat De Block opdracht gaf de stock mondmaskers te vernietigen)...
 • Alfons Detemmerman

  4 weken geleden
  Het is allemaal maar hoe je het wilt uitleggen. Bottomline met 1800 doden per miljoen inwoners zouden we best niet te hoog van de toren blazen
 • Pierre Van Dijk

  4 weken geleden
  Een pluim voor de huidige regeringsploeg. Ze doen dat schitterend. We tellen zelfs teveel doden ivm andere landen omwille van terugbetaalde onkosten per corona dode, ook weer typisch Belgisch.
 • Geert Vlasschaert

  4 weken geleden
  Wacht nog enkele weken af om Victorie te kraaien, de toeristen moeten nog terug komen, hopelijk brengen ze enkel hun bagage mee.
 • Jan peeters

  4 weken geleden
  Voor wie het nieuws echt volgt, weet dat België de echte cijfers hanteert en misschien zelfs teveel doden heeft opgegeven, dat is in andere landen heel wat anders, als Nederland de oversterfte telt, zit het even hoog dan België, Zweden zit in hetzelfde schuitje, in beide landen telde men de WZC zelfs niet mee, nu wordt in Nedeland het leger in geschakeld in de WZC omdat ze de zorg niet meer aankunnen, Nederland communiceert niet over die zaken omdat ze niet negatief in het nieuws willen komen.
 1. De spilfiguren in de zaak-Nethys: een verhaal van vriendendienstjes en valse vergaderingen
  PREMIUM

  De spilfigu­ren in de zaak-Ne­thys: een verhaal van vrienden­dienst­jes en valse vergaderin­gen

  Mithra-CEO François Fornieri verschijnt vandaag voor de raadkamer. Nethys-topman Stéphane Moreau ontkent alles vanuit de cel. Vier mensen opgepakt, twee zijn voorwaardelijk vrij. Dat is het resultaat na een drukke werkweek voor de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie. Zij voeren al jarenlang onderzoek naar de intercommunale Publifin en dochtermaatschappij Nethys. Een verhaal van vriendendienstjes en valse vergaderingen.
 2. Zo gevaarlijk kunnen vliegtuigreizen zijn voor verspreiding coronavirus (ook als er amper passagiers in toestel zitten)

  Zo gevaarlijk kunnen vliegtuig­rei­zen zijn voor versprei­ding coronavi­rus (ook als er amper passagiers in toestel zitten)

  Een nieuwe studie toont hoe gevaarlijk vliegtuigreizen kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Onderzoekers ontdekten dat 59 bevestigde gevallen die over bijna heel Ierland opdoken, terug te leiden waren naar een internationale vlucht van afgelopen zomer. Dertien van die bevestigde gevallen bleken passagiers geweest te zijn van de bewuste vlucht, waarop overigens maar 49 van de 283 zetels bezet waren.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest