De regering-Michel II ziet er vandaag helemaal anders uit dan de eerste regering Michel in 2014.
Volledig scherm
De regering-Michel II ziet er vandaag helemaal anders uit dan de eerste regering Michel in 2014. © belga

OVERZICHT. Zo groot is het verloop in de federale regering sinds bijna 250 dagen

Ook begonnen ze met z’n achttienen, vandaag blijven er nog dertien van over, de ministers die samen de federale regering vormen. Waarvan er twee de komende tijd ook nog verdwijnen eens Didier Reynders zijn felbegeerde post van Europees commissaris en premier Charles Michel die van Europees president opnemen. Voor wie zich afvraagt wie er de laatste maanden nu ook alweer is verdwenen (en bijgekomen), dit overzicht.

  1. N-VA woedend na keuze voor Didier Reynders (MR) als kandidaat-eurocommissaris

    N-VA woedend na keuze voor Didier Reynders (MR) als kandidaat-eurocommis­sa­ris

    De Franstalige liberaal Didier Reynders (MR) wordt voorgedragen als de Belgische kandidaat voor de post van Europees commissaris. N-VA noemt de voordracht “onaanvaardbaar”. “Deze federale regering, die geen enkele democratische legitimiteit heeft, begint steeds meer te lijken op een uitzendkantoor voor ministers in lopende zaken. Bovendien gaat na het voorzitterschap van de Raad van Europa voor Michel, opnieuw een topfunctie naar een Franstalige”, zegt N-VA’er Peter De Roover. Ook Groen is kritisch. Reynders zelf zegt “verheugd te zijn over de voordracht”.
  2. Marc Noppen reageert op ophef rond verkoudheid en test negatief: “Nooit gedacht dat dit wereldnieuws zou zijn”

    Marc Noppen reageert op ophef rond verkoud­heid en test negatief: “Nooit gedacht dat dit wereld­nieuws zou zijn”

    Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, heeft voor het eerst gereageerd op zijn beruchte passage van gisteren in ‘De Afspraak’. Noppen vertoonde symptomen van het coronavirus en dat leverde hem veel verbijsterde reacties op. De professor noemde het zijn “jaarlijkse verkoudheid” en weerlegt de kritiek op Twitter. “Ik ben al 4 keer getest geweest en dat was altijd negatief”, klinkt het. Ook vanochtend testte Noppen negatief.