BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Ziekenhuisopnames stijgen, aantal nieuwe coronabesmettingen daalt licht

Het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen, terwijl het aantal nieuwe coronabesmettingen lichtjes daalt ten opzichte van een week eerder. Ook het aantal overlijdens daalt. Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

20 reacties

 • eric van der jeugdt

  3 weken geleden
  Het derde shot moet voorkomen dat de winsten van big farma afnemen, dat is het voornaamste doel.
 • werner vanhoutte

  1 maand geleden
  Vanzelfsprekend dat gevaccineerden het grootste gedeelte uitmaken in de ziekenhuizen. Sciensano knoeit al sedert november 2020 met de cijfers. Zij gaven geen cijfers meer aan het Robert Koch instituut( D) en de Hopkins University ( VS ) sedert 10 november 2020. Hecht zeker geloof aan de verpleegkundigen uit de ziekenhuizen! Die zien wat er gebeurd maar moeten zwijgen .Iedereen weet toch dat de vaccins uitgewerkt zijn ? Of zijn we werkelijk zo naief ? Alles werd en wordt gemanipuleerd.
 • Kceetje Cleymans

  1 maand geleden
  Joris claes blijf een beetje bij enkel risicopatienten moeten extra vaccinatie
 • Jurgen Herbert

  1 maand geleden
  Ja, het wordt tijd dat SCIENSANO de exacte cijfers geeft van wie er in het ziekenhuis belandt en op de IC ligt (gevaccineerden / niet-gevaccineerden). Een verpleegster die me mijn 2de spuit gaf zei dat in het ziekenhuis waar zij werkt, de gevaccineerden het merendeel uitmaken van de patiënten op de IC. Wie mogen we dan nog geloven: de virologen die ons nog altijd blaasjes wijsmaken dat grotendeels niet-gevaccineerden op de IC liggen of het personeel die in een ziekenhuis werken?!
 • Werner Peeters

  1 maand geleden
  Hoe kun je nu een grote golf krijgen als 8m mensen reeds een spuit hebben gekregen. Laat maar gaan, diegene die geen spuit hebben, pech.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Na verkrachtingszaak in cafés Elsene: staatssecretaris Schlitz roept spoedvergadering bijeen
  Elsene

  Na verkrach­tings­zaak in cafés Elsene: staatsse­cre­ta­ris Schlitz roept spoedverga­de­ring bijeen

  Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) zal woensdag tijdens een federale spoedvergadering samenzitten met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Dat meldt Le Soir. De vergadering vindt plaats naar aanleiding van verschillende getuigenissen over seksueel misbruik in de uitgaansbuurt van de Brusselse gemeente Elsene. De burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis (Ecolo), liet eerder uitschijnen dat twee betrokken cafés, Waff en El Café, gesloten zouden worden. Daar is nu echter geen sprake meer van.