Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Ziekenhuisopnames nemen toe met 20 procent. Aantal besmettingen blijft stijgen, maar minder snel

In de Belgische ziekenhuizen zijn momenteel 1.936 coronapatiënten opgenomen, een stijging van 20 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Dat blijkt uit de laatste gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de trend van het gemiddelde aantal besmettingen blijft stijgen, maar de snelheid van de stijging neemt af.

30 reacties

 • nico vets

  5 maanden geleden
  Een griepvirus met een overlevingskans van meer dan 99 procent.
 • Robert Meyer

  5 maanden geleden
  Nu dat men AstraZeneca vaccin ook boven 55+gaat gebruiken gaan er nog meer weigeren om zich te laten vaccineren.
 • Conny Gayse

  5 maanden geleden
  We geraken er maar niet uit wie schuldig is, hé. Ik zie er maar één en dat is de politiek. Deze moet zich inzetten voor het volk waar het door verkozen is. Ook de politiek van Europa. Maar het Europa voor en door het volk is nog zeer ver weg. elk voor zich om zich dan achteraf op de borst te kunnen kloppen van "zie eens wat ik voor jullie heb gedaan". Ik zie nu eerder "wat doen jullie ons aan!". Eendracht maakt macht en dat ligt bij het volk.
 • Thomas Hamerlijnck

  5 maanden geleden
  Als we voor de upper 70% vaccinatie tegen september al halen, kan meteen de volgende vaccinatieronde starten met aangepast vaccin voor aangepast virus - klaar voor winter 2021-22.
 • Johan Janssen

  5 maanden geleden
  Ik moet mijn kind voorbereiden dat zij mjin dood kan zijn maar dat ze daar zelf niks aan kan doen...het welzijn van het kind is belangrijk namelijk.
 1. Onze Opinie. Nieuwe gascentrales bouwen is absurd, nieuwe windmolens tegenhouden evenzeer
  PREMIUM
  70

  Onze Opinie. Nieuwe gascentra­les bouwen is absurd, nieuwe windmolens tegenhou­den evenzeer

  Compleet absurd is het dat onze regering gascentrales bouwt, die extra CO₂ uitstoten, om de kernuitstap mogelijk te maken. Nog absurder is dat die beslissing wordt verdedigd door een groene minister van Energie, Tinne Van der Straeten. Maar even nefast voor onze gezondheid en die van onze kinderen is de beslissing van Zuhal Demir (N-VA) om de vergunning voor een windmolenpark tegen te houden. We kunnen het ons niet langer permitteren nog extra CO₂ in de lucht te pompen, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker, en we hebben geen seconde meer te verliezen in de transitie naar hernieuwbare energie.