Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Ziekenhuisopnames blijven fors toenemen, ook dagelijkse besmettingscijfers stijgen door

Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten blijft almaar sterker stijgen. Dat geven de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano vanochtend aan. Elke dag worden er gemiddeld 137 patiënten opgenomen, een stijging met 19 procent. Ook het aantal besmettingen zit opnieuw in stijgende lijn. 

110 reacties

 • Didier Heggerick

  1 jaar geleden
  Lockdown tot maart Grenzen scholen en niet essentiële winkels dicht
 • Baldr VanHoek

  1 jaar geleden
  En hoe stijgen de sterftecijfers? Niet.
 • jos duriau

  1 jaar geleden
  Mr. Weyts , U zou beter de beslissingen overlaten aan de specialisten ter zake .
 • Geert Peeters

  1 jaar geleden
  Tiens, ze zijn (eindelijk!) beginnen testen in de scholen, en nu blijkt wat Jan-met-de-pet al lang wist, maar door de heer Weyts als het licht van de zon ontkend werd. Hij is een leugenachtige bedrieger (danku NVA dit zal ik niet vergeten) die zijn personeel aan grote risico's bloot stelt. Hij heeft bewust nooit veel willen testen in het onderwijs, om zich dan te kunnen beroepen op het excuus dat hij het niet wist. Die verdient dubbel en dik een C4 krijgt, en de scholen moeten dringend dicht.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Scholen dicht ! Wij willen onze kleinkinderen liever gezond dan ziek en slim !
 1. INTERVIEW. Marc Van Ranst en Geert Molenberghs over hoe het nu verder moet: "Kappers open? Zonder varianten had het gekund. Nu is het totaal niet haalbaar”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Marc Van Ranst en Geert Molen­berghs over hoe het nu verder moet: "Kappers open? Zonder varianten had het gekund. Nu is het totaal niet haalbaar”

  De Britse variant maakt momenteel 25% uit van de besmettingen in ons land. Tegenhouden is dus geen optie meer. Het wordt snel de nieuwe dominante stam. De oude variant dooft ondertussen uit. Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs leggen uit hoe het nu verder moet. “De ene reus gaat slapen en de andere reus staat op. En degene die opstaat, is groter dan de vorige. Ingrijpen is nodig.”
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.