Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Zelfde trend in cijfers: stijging besmettingen vertraagt verder

De trends in de besmettingen met het coronavirus en de daaruit voortkomende ziekenhuisopnames blijven stijgend in België. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers op de website van gezondheidsinstituut Sciensano. De snelheid van de stijging van het gemiddelde aantal besmettingen neemt wel verder af.

23 reacties

 • alain debels

  2 maanden geleden
  Gelukkig heeft de Vlaamse regering niet al te veel te zeggen. Omwille van de poen zou NVA alles open doen. Als er weer 20 plaatsen vrij zijn in de ziekenhuizen heb ik geen goesting om deze in te nemen omdat er dan weer zoveel meer mag.
 • Peter Van de Velde

  2 maanden geleden
  Schakel eerst de wolven uit,wij dus, dan pas de lammetjes, hoogbejaarden, op de manier waarop ze het nu doen heeft het geen zin. Eerst het nest uitroeien dus. En nog iets. Het is nu al een jaar dat we dat neusgekeuter te zien krijgen, we weten nu al stilletjesaan hoe het werkt hoor. Volgende maanden enkel prikfoto's?
 • Jan Claes

  2 maanden geleden
  De dagcijfers van vrijdag en zaterdag in hun overzicht zijn lager dan de week ervoor, dus eigenlijk is de stijging van het weekgemiddelde te danken aan begin vorige week. Die cijfers van de bestmettingen zijn echt waardeloos. Compleet afhankelijk van het aantal testen, en daarnaast ook nog veel te laat. Het gerapporteerde weekgemiddelde is eigenlijk het weekgemiddelde van 3 dagen geleden. De enige goede indicator is het aantal ziekenhuisopnames.
 • GUILLAUME OP DE BEECK

  2 maanden geleden
  Wacht maar tot de Paasvakantie aankomt. Cijfers zullen dan plots weer miraculeus stijgen. Nou ja....
 • Andy Geys

  2 maanden geleden
  Het virus is zich aan het aanpassen om te overleven. Daarom dat er minder doden zijn. Om te overleven moet een virus besmettelijk zijn maar zo minst mogelijk dodelijk. Net zoals de griep, daar zijn ooit tientallen miljoenen mensen aan overleden. Nu zijn dat er ook veel minder. Corona gaat zoals de griep worden, heel besmettelijk maar niet echt dodelijk. Nu nog een goed werkend vaccin ontwikkelen.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af