Karolien Coenen
Volledig scherm
© Karolien Coenen

OVERZICHT. Woensdag voor het eerst kaap van 3.000 besmettingen bereikt

Tussen 24 en 30 september zijn in België dagelijks gemiddeld 1.913,6 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt vandaag uit voorlopige cijfers van Sciensano. Dat zijn er 20 procent meer dan in de voorgaande periode van 7 dagen. Woensdag werd een nieuw dagrecord van 3.004 nieuwe gevallen vastgesteld. 

3 reacties

 • leo Mariën

  1 jaar geleden
  Het probleem ligt niet op het platteland maar iedereen weet dat het in de steden een ramp aan het worden is. De vorige federale regering wist dat maar deed niets en de nieuwe regering, die eigenlijk een verderzetting is van de oude, is na 6 maanden nog altijd aan een barometer aan het werken. Daar zakt je broek toch van af! Gelukkig hebben ze nu iemand onder het stof vandaan gehaald die alles binnen het jaar gaat oplossen want langer werken dan 65? (programmapunt van de SPA)
 • Jan peeters

  1 jaar geleden
  Het moet van deze regering komen want de Vlaamse regering onder Jambon is compleet gefaald in deze crisis, Jambon was gewoon onzichtbaar en dat voor onze M P. Ben er van overtuigd dat Vandenbroucke de zaak heel wat duidelijker zal aanpakken en pas zal spreken als hij zinnige dingen kan vertellen. Als je de paar persconferenties of interviews van Jambon ziet, was het beschamend, totaal niet geïnformeerd en zonder de minste interesse, zelfs zijn septemberverklaring was mak, zonder vuur.
 • Johan Meulenbergs

  1 jaar geleden
  In de Kempen zeggen ze "we zen goe bezig" .. een eerste grote test voor de nieuwe regering .. STOP het virus en doe Brussel op slot!!
 1. Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapandemie

  Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapan­de­mie

  De verslechterde coronasituatie in ons land lijkt niet meteen een impact te hebben op de aanwervingsintenties van Belgische kmo’s. Iets minder dan de helft (45 procent) zegt namelijk binnen de zes maanden extra personeel te willen aanwerven, zo blijkt uit de halfjaarlijkse kmo-werkbarometer van hr-dienstverlener Acerta en werkgeversorganisaties ETION en VKW Limburg. Meer dan acht op de tien kmo’s vrezen bij die zoektocht echter geen geschikte mensen te zullen vinden.
 2. Vandenbroucke sluit vroeger Overlegcomité niet uit: “De vraag is of we vandaag genoeg doen”
  Play
  59

  Vandenbrou­c­ke sluit vroeger Overlegco­mité niet uit: “De vraag is of we vandaag genoeg doen”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil het Overlegcomité vervroegd bijeen laten komen om bijkomende maatregelen te bespreken om de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Jambon denkt daarbij vooral aan het stopzetten van de indoor activiteiten in de recreatieve sector. In een reactie daarop gaf minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) te kennen dat hij een vroeger Overlegcomité niet uitsluit.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.