OVERZICHT. Weg met ziektebriefje voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotingsakkoord

Na een verwarrende nacht en ochtend werd uiteindelijk een begrotingsakkoord bereikt. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door verschillende bronnen. De onderhandelingen sprongen vannacht nog af en premier De Croo (Open Vld) en een aantal andere ministers verlieten de tafel. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder zijn gevoerd. “De voorbije weken is bijzonder had gewerkt, en we zijn gekomen tot een zeer breed pakket aan maatregelen", kondigt de premier aan tijdens de persconferentie over het begrotingsakkoord. Er komt een korting op de energiefactuur, kmo’s zouden in vrijgesteld worden van de afschaffing van het ziektebriefje en wie werkt zou een belastingkorting tot 150 euro krijgen. Een overzicht van wat we nu al weten over het begrotingsakkoord. Volg hier de State of the Union van premier Alexander De Croo in het federale parlement. 

459 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  3 maanden geleden
  En daar bent U Mr De Croo het beste voorbeeld van . Door Uw ondemocratische partij die de grootste verliezers waren bij de laatste verkiezingen bent U premier kunnen worden . U en Uw partij weten niet wat democratie wil betekenen .
 • Johan Janssen

  3 maanden geleden
  Meer verlof had beter geklonken en zou terecht zijn. Bedank in ieder geval.
 • Jacqueline Sels

  3 maanden geleden
  Ik denk dat de meeste mensen die geen (voor hen) geschikte job vinden en de meeste langdurig zieken hiet niet om gevraagd hebben. De consequente zwartwerkers daarentegen... de vloerder of schilder die na zijn uren nog bijverdient, de "zwarte" poetsvrouw, ... profiteren bewust van belastingontduiking en zorgen er voor dat anderen meer moeten betalen.
 • Etienne Goedertier

  3 maanden geleden
  Als men nu eens ging snoeien in het parlement? Het merendeel van de aanwezigen kennen we niet eens maar strijken allemaal wel riante lonen op!
 • Peter Vijverman

  3 maanden geleden
  Die uitleg gaat voor iedereen op Als de werkman/werkvrouw wat meer verdient zal er minder zwartwerk en belastingontduiking zijn
 1. Er is een energieakkoord: geen cheque voor iedereen, wel 80 euro korting bovenop sociaal tarief

  Er is een energieak­koord: geen cheque voor iedereen, wel 80 euro korting bovenop sociaal tarief

  De onderhandelaars van de Vivaldi-regering hebben een akkoord bereikt over de energiefactuur, zo is bevestigd aan onze redactie. Al wie vandaag recht heeft op het sociaal tarief - sinds de coronacrisis zo'n miljoen gezinnen - zal dit sowieso nog enkele maanden behouden, zoals minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) bepleitte. Daarbovenop krijgen zij nu ook een eenmalige korting van 80 euro, omdat zij ondanks het sociaal tarief hun factuur toch enorm zagen stijgen.
 1. Omikron is er (nog) niet in geslaagd om delta volledig van tabellen te vegen in ons land: “Dit is verrassing”
  Play

  Omikron is er (nog) niet in geslaagd om delta volledig van tabellen te vegen in ons land: “Dit is verrassing”

  Hoewel modellen van biostatistici half december voorspelden dat de omikronvariant nog voor het einde van het jaar mogelijk 90 procent van alle infecties zou uitmaken in ons land, blijkt dat niet gebeurd te zijn. De deltavariant slaagt er nog altijd in om - enigszins - stand te houden en dat kan een weerslag hebben op onze gezondheidszorg. Dat heeft Dirk Ramaekers van de Taskforce Vaccinatie gezegd tijdens een briefing zaterdagmorgen.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.