Majority World/Universal Images/Photo News
Volledig scherm
© Majority World/Universal Images/Photo News

OVERZICHT. Weer meer dan 1.000 coronapatiënten in ziekenhuizen, besmettingen stijgen met 46 procent: “Overschakelen naar code oranje niet nodig”

In de Belgische ziekenhuizen is het aantal coronapatiënten weer gestegen tot boven de 1.000. Ook het aantal nieuwe besmettingen blijft toenemen, nu met bijna de helft. Dat blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) zal de nieuwe golf nog een viertal weken aanhouden - “al is dat moeilijk te voorspellen” - maar moet de coronabarometer niet noodzakelijk van geel naar oranje gaan. “Wat waakzamer zijn en weer een mondmasker dragen op het openbaar vervoer als je dat comfortabeler vindt, is misschien wel slim”, aldus de professor aan HLN LIVE.

  1. ‘Tinder Swindler’-zaak uitgesteld: “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen”

    ‘Tinder Swind­ler’-zaak uitgesteld: “Hij werd het slachtof­fer van ernstige slagen en verwondin­gen”

    Zijn slachtoffers hadden nachtmerries, wetende dat ze donderdag voor het eerst oog in oog met X.S. zouden staan. De jongeman die hen misleidde, uitbuitte en verkrachtte, moest zich verantwoorden voor de Antwerpse rechtbank. Maar X.S. daagde niet op, de zaak werd uitgesteld. “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen in de gevangenis", zegt zijn advocaat.
  2. Steeds meer aanwijzingen dat Russische legerleiding gevlucht is uit Cherson en “mogelijk 20.000” soldaten heeft achtergelaten

    Steeds meer aanwijzin­gen dat Russische legerlei­ding gevlucht is uit Cherson en “mogelijk 20.000” soldaten heeft achtergela­ten

    Er duiken steeds meer aanwijzingen op dat de Russische legerleiding de zuidelijke stad Cherson in Oekraïne ontvlucht is zonder haar manschappen. De Britse nieuwszender Sky News spreekt over zo’n 20.000 achtergelaten soldaten. Zij komen mogelijk vast te zitten nu alle belangrijke bruggen over de Dnjepr door Oekraïense troepen onklaar zijn gemaakt. Volgens getuigenissen van bewoners zouden de soldaten zich zonder enige discipline gedragen.