De zoektocht naar beroepsmilitair Jürgen Conings verliep even minder zichtbaar, maar nu wordt er weer naar de 46-jarige voortvluchtige gezocht in het Nationaal Park Hoge Kempen.
Volledig scherm
De zoektocht naar beroepsmilitair Jürgen Conings verliep even minder zichtbaar, maar nu wordt er weer naar de 46-jarige voortvluchtige gezocht in het Nationaal Park Hoge Kempen. © Photo News

OVERZICHT. Waar staan we in de zoektocht naar Jürgen Conings?

In het onderzoek en de zoekactie naar de gewapende voortvluchtige militair Jürgen Conings liggen alle pistes nog open. Vandaag vinden er sinds 8 uur vanochtend opnieuw gerechtelijke acties plaats om Jürgen Conings, die zich mogelijk verschanst in het Nationaal Park Hoge Kempen, te vinden. Politiediensten en leger zijn er weer massaal aanwezig. “Er wordt onder meer gezocht met speurhonden”, aldus Wenke Roggen van het federaal parket. “Er wordt nu doelgericht gezocht door zo’n 300 militairen en 120 agenten”. Ook het Agentschap Natuur en Bos, het labo en de Cel Vermiste Personen zijn ter plaatse. “Maar we hebben geen enkele aanwijzing dat de betrokkene overleden zou zijn. We gaan er dus nog altijd van uit dat hij in leven is”, zei Roggen.