ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Voor het eerst sinds mei meer dan 2.000 Covid-patiënten in ziekenhuizen, van wie 418 op intensieve zorg

Er liggen nu al 2.071 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 418 in de intensieve zorg. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige coronacijfers op het dashboard van Sciensano. De stijging van het aantal nieuwe besmettingen vertraagt wel. “Op eerste gezicht gaat het de goede kant uit”, zegt viroloog Steven Van Gucht daarover. “Maar die conclusie durf ik nog niet te trekken. Er is namelijk een vakantie-effect en de meeste besmettingen zijn bij kinderen.”

74 reacties

 • Sam Bedfort

  8 maanden geleden
  Het enige waarin geïnvesteerd is de voorbije twee jaren is een controlesysteem. Ze hadden dat geld beter in de zorg gestopt. Maar neen, ze ontslaan verplegers en dokters. Daaraan zie je dat het niet om de zorg gaat, maar om controle.
 • bart vansteenkiste

  8 maanden geleden
  einde november zijn er dat meer dan 3000 mensen , wedden , lockdown nadert , moest infeite nu al gebeurt zijn. ze zeggen iedereen heeft 2 vaccins gehad jaja , maar in de straat zijn ouder mensen nogal zeer slecht geinformeert vind ik , en nog zijn er die niet echt weten wat covid inhoud. de meeste vaccins van juni en juli zijn totaal uitgewerkt , zelfs liggen er mensen met 3 vaccins in hospitalen op dit moment , weet ik uit zeer goede bron. u heb lichte besmettingen en harde besmettingen.
 • francis vanoverschelde

  8 maanden geleden
  Bouw een kliniek met 5000 bedden en laat iedereen gerust.
 • Fabio Longy

  8 maanden geleden
  Emmanuel Veraart,voor hetzelfde geld zijn de cijfers spectaculair gestegen.Jij wilt het alleen niet geweten hebben. Meten is weten.
 • Guy Dillen

  8 maanden geleden
  In bepaalde regionale zenders werden reportages gedraaid en kreeg men te horen dat in hun ziekenhuis enkel gevaccineerde lagen. Een regionale zender moest zich hier voor verantwoorden omdat men dacht dat ze in de reportage hadden geknipt. In het begin van de vierde golf gaf men de schuld aan de antivaxers, dan stel ik mij de vraag hoe dit komt. Vanwaar hebben de antivaxers dit opgelopen als ze nergens mochten komen? Niet op cafe , dancings etc.
 1. Belgische landschapsarchitect mag omgeving Notre-Dame in Parijs herinrichten: “Er overviel me een gevoel van blijdschap, maar ook eentje van stilte”
  PREMIUM

  Belgische landschaps­ar­chi­tect mag omgeving No­tre-Da­me in Parijs herinrich­ten: “Er overviel me een gevoel van blijdschap, maar ook eentje van stilte”

  De Brusselse landschapsarchitect Bas Smets (47) mag de omgeving van de Notre-Dame heraanleggen. Dat heeft Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, vanochtend bekendgemaakt. De Belg haalde het in de laatste ronde van drie andere Franse architectenbureaus. “Dat ik mag helpen met de heropbouw, heeft ook een emotionele waarde”, reageert hij vanop een bootje op de Seine.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.