Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Voor de vierde dag op rij stijgt aantal besmettingen, maar opnames en overlijdens dalen nog steeds

Zoals voorspeld is het gemiddeld aantal coronabesmettingen fors gestegen. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

20 reacties

 • Eric Raes

  1 week geleden
  Daar moet je toch niet van verschieten dat de cijfers stijgen, hadden ze in de regering het lef gehad om de grenzen en de luchthavens te sluiten was dit nooit zover gekomen,ik heb echt medelijden met het personeel van de ziekenhuizen en zorgcentrum, die mensen hebben bijna een jaar geen rust gehad, terwijl hier de mensen maar op vakantie gaan en virussen meebrengen, ik hoop van harte dat die mensen van de ziekenhuizen en zorgcentrum eens allemaal staken, benieuwd hoe ze dan zullen reageren
 • Jan Boden

  1 week geleden
  Wie gelooft deze cijfers nog ?
 • Anna Pauels

  1 week geleden
  De reizigers zouden dit volledig op eigen kost moeten doen : testen , in afzondering en ev andere medische kosten. Ze zijn voor hun plezier op reis gegaan, dus daar moet de brave burger niet voor mee betalen.
 • Polutnik Ronald

  1 week geleden
  En dat alles komt door de reizigers die nog steeds mogen afreizen en terug komen zonder quarantaines , door de laksheid van de regering . De reizigers voor het krokus verlof staan al klaar om weer te vertrekken , en ze hebben ook al geboekt voor de Paasvakantie de reizigers . Dus steeds meer besmettingen en doden door de laksheid van de regering .
 • Mark Vandebroucke

  1 week geleden
  Nu het aantal besmettingen omhooggaat, is er een logische verklaring ervoor, zeggen de virologen. Dit kan zijn, maar ik vind iedere stijging dramatisch : iedere besmetting is er één te veel. Ik hoop dat de cijfers snel weer gaan dalen, anders ... welkom 3de golf !
 1. Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantaine moeten
  PREMIUM

  Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantai­ne moeten

  "Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine. Hoe is dat kunnen gebeuren? Een tijdlijn van de gebeurtenissen.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt