Belga, Photonews
Volledig scherm
© Belga, Photonews

OVERZICHT VERKIEZINGEN. Dit zijn de winnaars in de provinciehoofdsteden

In Antwerpen, Brugge, Hasselt en Leuven zijn alle stemmen geteld, alleen in Gent gaan ze nog even door. Bekijk hier nog eens de (voorlopige) uitslagen van de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden.

6 reacties

 • Kevin Vanmaele

  3 jaar geleden
  Met andere woorden, we doen gewoon lekker verder en niks zal veranderen
 • rudy bryssinck

  3 jaar geleden
  Nva ,Vld,Spa en dan kan cd&v de pot op!! Zal dan geen stokken meer in de wielen steken zoals nu! nog om toch maar De Wever de duvel aan te doen
 • paola nerozzi

  3 jaar geleden
  Top voor Mo in leuven gelijk hij zegt ben een Leuvenaar zo moet het
 • paola nerozzi

  3 jaar geleden
  Ze blazen van de daaken VB dat ze hebben gewonnen maar voor mij hebben ze nergens gewonnen want ze kunnen niet regeren maar vindt geen enkele goed ben gaan stemmen omdat het moet en mijn stem heeft cd&v gekregen
 • pieter de ryck

  3 jaar geleden
  Iemand opgevallen bij het (extreem) linkse VRT gisteren? Ivan de vadder zal bij het maken van mogelijke coalities nooit Vlaams belang erbij halen en steden waar ze meer dan 15% haalden (temse, st Niklaas...) daar werden de uitslagen nooit van getoond!
 1. Risico’s PFOS-vervuiling al in 2017 bekend, maar niemand vertelde dat aan de inwoners van Zwijndrecht: “Burger heeft recht op correctie info”

  Risico’s PFOS-vervuiling al in 2017 bekend, maar niemand vertelde dat aan de inwoners van Zwijn­drecht: “Burger heeft recht op correctie info”

  Al in 2017 was duidelijk dat er PFOS-­gezondheidsrisico's waren in Zwijn­drecht, maar de geplande communicatie aan de inwoners bleef uit. Dat melden verschillende kranten vandaag. Na de doorstart van het Oosterweelproject deed bouwheer BAM/Lantis eigen bodemonderzoek, waaruit in 2017 de zware verontreiniging duidelijk werd. Bijna de volledige toenmalige Vlaamse regering werd van de resultaten op de hoogte gebracht.
 2. Politieke wereld hult zich (opnieuw) in stilzwijgen over PFOS-affaire: “Laat onderzoekscommissie haar werk doen”
  143

  Politieke wereld hult zich (opnieuw) in stilzwij­gen over PFOS-affaire: “Laat onderzoeks­com­mis­sie haar werk doen”

  Via zijn woordvoerder heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever bevestigd dat hij al in 2017 op de hoogte was van de PFOS-vervuiling. “Dat hebben we nooit ontkend, integendeel”, zegt hij aan VRT NWS. Ook voormalig minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) geeft voorlopig geen inhoudelijke commentaar op het dossier. “Ik betreur wel dat sommigen nu gestart zijn met een spelletje zwartepieten. Daar doe ik niet aan mee”, zegt Schauvliege in een reactie aan Belga.