Brussels Airport
Volledig scherm
PREMIUM
Brussels Airport © Photo News

OVERZICHT. Vanaf vandaag mogen we weer reizen: dit zijn de regels en de mogelijkheden

Vandaag gaat het reisverbod op de schop. Betekent dat ook dat je opnieuw de grens over mag om te winkelen? Moet je dan ook coronatests afleggen en quarantaines respecteren? En waar kan je het best naartoe? Dit zijn de regels en de mogelijkheden in onze buurlanden.

72 reacties

 • Steven Coppens

  2 weken geleden
  Als al de reizigers zich aan de maatregelen houden en bij thuiskomst zich aan de maatregelen houden, dwz in quarantaine en zich laten testen dan zullen we niet in een vierde golf geraken. Dus reizigers wees deze keer niet egoïstische. Geniet van je reis en daarna in quarantaine en testen en de rest van de bevolking gaat eindelijk deze zomer ook kunnen genieten.
 • Yolande MARIS

  3 weken geleden
  Terrassen open ,als iedereen naar het buitenland mag dan mogen de thuisblijvers ook leven .Weg met de tirannie van VDB,De Croo en aanhang.
 • Annie Vancauteren

  3 weken geleden
  Hoelang gaat deze pcr ‘test pandemie nog duren. De gijzeling voor een gewoon griepseizoen mag nu wel stoppen
 • Eric Loyens

  3 weken geleden
  Mia verhulst als gisteren de kaaien in antwerpen 1000 den jongeren feestvieren zonder mondmasker end wel dan mag ik ook reizen
 • Luc Vleminckx

  3 weken geleden
  Beste Jo Peeters, de gouden regel na een jaar gevangenschap is kom uit uw kot, met slechts één besmetting op duizend in open lucht. Het word tijd dat iedereen uit zijn kot komt.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft wasmiddel weg voor prikje en je kan nog combineren met bonnen: “1 euro betaald in plaats van 37,90 euro"
  7

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft wasmiddel weg voor prikje en je kan nog combineren met bonnen: “1 euro betaald in plaats van 37,90 euro"

  Wie wasmiddel nodig heeft, rept zich volgens Promojagers België best naar winkelketen Kruidvat. Voor vier verpakkingen Dreft, Ariel en Lenor betaal je momenteel maar 10 euro en je krijgt er nog een gratis plooibak bovenop. “Je kan de actie zelfs combineren met kortingsbonnen van Zin in Meer. Daardoor betaalden onze leden maar een fractie meer van de totale prijs”, aldus Gunther Devisch, die er deze week zijn supertip van maakt voor de lezers van HLN.
 2. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  17

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”