Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

OVERZICHT: Van maximumcapaciteit tot ‘ballenknijperverplichting’: zo gaan recreatiedomeinen opstootjes te lijf

In de Blaarmeersen in Gent mogen er voortaan nog 4.500 bezoekers binnen. De Nekker in Mechelen voert voor het eerst identiteitscontroles uit aan de ingang. En in de Kapermolen in Hasselt houden ze “het hoofd koel”. Elk recreatiedomein gaat op zijn eigen manier om met de rellen van de afgelopen dagen. Een overzicht. 

 1. Vlaamse regering maakt 130.000 euro vrij voor bestrijding Aziatische hoornaar: “We zullen versnelling hoger schakelen”

  Vlaamse regering maakt 130.000 euro vrij voor bestrij­ding Aziatische hoornaar: “We zullen versnel­ling hoger schakelen”

  De Vlaamse regering maakt dit jaar 130.000 euro vrij om de Aziatische hoornaar te bestrijden. Dat melden de Vlaamse ministers van Landbouw en Omgeving, Jo Brouns en Zuhal Demir. De wespensoort vormt een bedreiging voor de honingbij die al jaar en dag in onze contreien rondvliegt. Door de honingbij te belagen, betekent de exoot ook slecht nieuws voor de land- en tuinbouw: bijen vervullen immers een belangrijke rol als bestuivers .
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.