Een Covid-19 testcentrum in Brussel.
Volledig scherm
Een Covid-19 testcentrum in Brussel. © BELGA

OVERZICHT. Trend nieuwe besmettingen stijgt met 4 procent, aantal ziekenhuisopnames daalt wel nog

Na een periode van dalingen is het gemiddelde aantal bevestigde coronabesmettingen per dag in België in de periode van 30 december tot en met 5 januari gestegen met 4 procent tegenover de zeven voorgaande dagen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is geen verrassing, want er wordt opnieuw meer getest.

80 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Grappig. Al degenen die hier pleiten voor een reisverbod spreken met geen woord over degenen die in het weekend zijn gaan shoppen in de overvolle Nieuwstraat of op de Meir of in de Gentse winkelstraten waar men over de koppen kon lopen. Zij waren daar waarschijnlijk zelf ook bij en dan is er blijkbaar geen probleem.
 • Mark Vandebroucke

  2 maanden geleden
  Graag een verbod op reizen (naar krokusverlof toe) en niet-essentiële verplaatsingen (verplicht lokaal kopen door perimeter in te stellen voor essentiële verplaatsingen), dit is echt het enige middel om elke toename van corona tegen te gaan en de vaccinsnelheid te garanderen.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Nieuwjaarsfeestjes zullen er het meeste mee te maken hebben. Met die positiviteitsratio doet ge wat ge wilt, naargelang wie ge uitkiest om te testen. Eerst stijgen de besmettingen, daarna de rest, dat is logisch. Diegenen die op die feestjes waren, zijn meest jong, hebben wat geboest en keelpijn gehad, en zijn niet naar de dokter gegaan. Nu hebben ze de anderen besmet.
 • willy verbeeck

  2 maanden geleden
  Waarom wordt dat reizen nu nog steeds niet verboden? De derde golf komt er aan en mensen zoals ik die zich wél aan de regels houden worden hierdoor extra gestraft.
 • Erik Bervoets

  2 maanden geleden
  En ik, sukkelaar dat ik ben, me mooi aan de regels gehouden. Geen reisje, feestdagen samen met alleen mijn gezin... Het is gedaan, reisje maken met krokus en vanaf nu zie ik wie ík wil en niet wie Vandenbroucke wil.
 1. Topvrouw Testing & Tracing: “Voorstander vaccinatiepaspoort als iedereen kans op vaccinatie heeft gehad”

  Topvrouw Testing & Tracing: “Voorstan­der vaccinatie­p­as­poort als iedereen kans op vaccinatie heeft gehad”

  Karine Moykens, voorzitster van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, is voorstander van het invoeren van een vaccinatiepaspoort, maar pas als iedereen de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren. Dat heeft ze vanavond gezegd op een panelgesprek van Health House. Moykens verkiest ook een Europese oplossing boven het koppelen van een dergelijk paspoort aan de Belgische coronalert-app.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht