Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Reizen van en naar rode zones zonder quarantaineplicht en uniform sluitingsuur voor horeca: dit werd er beslist op het Overlegcomité

Reizen kan vanaf 1 juli met het coronacertificaat waardoor de quarantaineplicht wegvalt, zelfs als Belgen terugkeren van een rode zone. Dat werd beslist door het Overlegcomité. Ook is men het eens geraakt over een uniform sluitingsuur voor de horeca. Lees hier over alle beslissingen die vandaag werden genomen.

  1. Onze Opinie. Nieuwe gascentrales bouwen is absurd, nieuwe windmolens tegenhouden evenzeer
    PREMIUM
    64

    Onze Opinie. Nieuwe gascentra­les bouwen is absurd, nieuwe windmolens tegenhou­den evenzeer

    Compleet absurd is het dat onze regering gascentrales bouwt, die extra CO₂ uitstoten, om de kernuitstap mogelijk te maken. Nog absurder is dat die beslissing wordt verdedigd door een groene minister van Energie, Tinne Van der Straeten. Maar even nefast voor onze gezondheid en die van onze kinderen is de beslissing van Zuhal Demir (N-VA) om de vergunning voor een windmolenpark tegen te houden. We kunnen het ons niet langer permitteren nog extra CO₂ in de lucht te pompen, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker, en we hebben geen seconde meer te verliezen in de transitie naar hernieuwbare energie.