Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. Opnieuw minder dan 1.000 Covid-patiënten op intensieve zorg, gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames slinkt met bijna 30 procent

Er liggen opnieuw minder dan duizend mensen met Covid-19 op intensieve zorgen, zo blijkt zaterdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Van de 998 zieken op intensieve zorgen hadden 637 beademing nodig. Ook de andere parameters blijven dalen. 

15 reacties

 • Patrick Jodts

  2 maanden geleden
  Heel die situatie zal in 2021 hetzelfde zijn, in 2022 zal het misschien wat normaler worden...alhoewel....
 • Karel Lenaerts

  2 maanden geleden
  De cijfers worden gebruikt om ons gedrag te sturen. Dalende cijfers-positivisme- moeten de juist ingeslagen weg motiveren. Maar... aantal gemeten besmettingen daalt ook als je minder test. Nu gaat men terug meer testen, stelselmatig opvoeren, er gaan dus terug geleidelijk meer besmettingen gemeten worden. De dalende trend wordt zo vertraagd. En zo probeert men ons langer te motiveren om beperkingen vol te houden. Zo wordt ons gedrag gestuurd. Als het uiteindelijk werkt is daar niks mis mee.
 • Luc Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Deze regering is stukken beter bezig dan de vorige regering ivm de coronabestrijding en is heel wat voorzichtiger en zo moet het. De vruchten ervan zullen wij plukken in de lente van 2021.
 • Karina Verhelst

  2 maanden geleden
  Vraag mij toch af of het virus dan plots verdwijnt op 1 januari 2021
 • RIET HEIRMAN

  2 maanden geleden
  Klopt mevrouw vandevelde, maar dit geldt voor alle media.  Noch tv noch kranten zijn neutraal, worden geleid door linkse intellectuelen.  Over de maatregelen , ik ben blij voor de tevreden singles, maar hoe ga je als gezin met grootouders alleen oma uitnodigen en opa niet, of omgekeerd, of dochter wel en schoonzoon niet?  In de ons omringende landen minstens 6 personen, hier één.  Die maatregel is belachelijk en zal niet worden gevolgd.  Nog steeds wordt er niet ingegrepen waar het brandt.
 1. Wilmès pleit voor gecoördineerde aanpak van grensbeheer in Europa: “Gezien de opkomst van varianten van essentieel belang”

  Wilmès pleit voor gecoördi­neer­de aanpak van grensbe­heer in Europa: “Gezien de opkomst van varianten van essentieel belang”

  Minister van Buitenlandse en Europese Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft tijdens een videoconferentie met haar ambtsgenoten gepleit voor een harmonisering van de grensregels in de EU. “We zouden er veel baat bij hebben als we onze regels voor de toegang tot het grondgebied zoveel mogelijk zouden harmoniseren, bijvoorbeeld wat test- en quarantaineverplichtingen betreft”, zei de vice-eersteminister.
 2. Mest spuit metershoog tegen gevels na defect aan aalkar in Lichtervelde: “Gelukkig valt de stank mee”
  Lichtervelde

  Mest spuit metershoog tegen gevels na defect aan aalkar in Lichtervel­de: “Gelukkig valt de stank mee”

  In Lichtervelde zijn maandagnamiddag drie gevels van woningen met mest besmeurd geraakt. Oorzaak was een technisch defect aan een voorbijrijdende aalkar van een aannemer. De brandweer slaagde er in de smurrie van de gevels en een achteroprijdende auto te spoelen. “Ze deden hun best, maar het mestspoor is nog niet volledig van mijn gevel verdwenen”, aldus bewoonster Saïdja Vanhulle.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel