Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Opnieuw meer dan 500 patiënten in ziekenhuizen, bijna 100 op intensieve zorgen

Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis wordt opgenomen blijft zoals verwacht verder toenemen. Vandaag meldt gezondheidsinstituut Sciensano gemiddeld 53 ziekenhuisopnames per dag in de periode tussen 15 en 21 september. Dat zijn er 20 meer dan in de vorige zevendaagse periode. In totaal liggen nu 505 patiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 94 op intensieve zorgen. Het aantal besmettingen blijft ook verder stijgen en voor het eerst sinds lang nemen de overlijdens weer licht toe. 

 1. Bolsonaro klaagt over"brutale desinformatiecampagne" over Amazonewoud, terwijl ontbossing gestaag verder gaat

  Bolsonaro klaagt over"brutale desinforma­tie­cam­pag­ne" over Amazone­woud, terwijl ontbossing gestaag verder gaat

  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vandaag tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de "brutale desinformatiecampagne" veroordeeld die gevoerd wordt over het Amazonewoud en het Braziliaanse draslandgebied Pantanal. Hij verdedigde ook zijn aanpak van het coronavirus, waarover volgens hem ook veel foute informatie wordt verspreid. Bolsonaro en zijn regering worden ervan beschuldigd dat ze niet voldoende inspanningen doen om het Amazonewoud en de Pantanal te beschermen.
 2. Hoe gaat horeca herfst en winter in? Schepen Geleyns (CD&V): “We zijn in gesprek met Ho.Re.Ca Leuven over verwarmingen en overkappingen”
  PREMIUM

  Hoe gaat horeca herfst en winter in? Schepen Geleyns (CD&V): “We zijn in gesprek met Ho.Re.Ca Leuven over verwarmin­gen en overkappin­gen”

  Nu de zomer achter ons ligt, kijkt de horeca met een bang hart naar de herfst en de winter. Veel mensen zitten door het coronavirus liever op een terras dan in een horecazaak. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over wat wel of niet mag, maar tegen eind volgende week moet die er wel komen volgens schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"