Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Opnieuw meer dan 3.000 coronapatiënten in ziekenhuis

Hoewel er in het weekend zoals bijna altijd dagelijks gemiddeld wat minder mensen met COVID-19 in het ziekenhuis werden opgenomen, bereikt het totale aantal hospitalisaties als gevolg van het coronavirus opnieuw de kaap van 3.000. Er lagen zondag 3.039 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 361 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt maandag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

15 reacties

 • peter pierreux

  1 jaar geleden
  Ze moeten toch iemand opnemen? Anders geen centen.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  So what? Anders is het van de griep. Stop de waanzin, laat de mensen weer vrij! Er zullen nog meer betogingen komen. En ja, nieuwe verkiezingen.
 • heinz wolf

  1 jaar geleden
  Verwonderd ons niet. Als wij dagelijks zien hoe zorgeloos de mensen zich in het dagelijks leven de mensen gedragen zou het aantal dagelijkse besmettingen gemakkelijk dubbel zo hoog kunnen zijn.
 • Peggy De Weerdt .

  1 jaar geleden
  Veel personen die men nu onder opgenomen covid patiënten rekent , worden voor een andere aandoening opgenomen maar hebben toevallig ook covid. Wordt tijd dat men eens eerlijker communiceerrt.
 • Gert Helsen

  1 jaar geleden
  Stop deze waanzin nu eindelijk. . Stop met testen en bangmakerij en leer er mee leven!!
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Wolf duikt onverwachts op in provincie Antwerpen, is dat gevaarlijk? “De kans dat je Euromillions wint, is groter dan het risico dat een wolf je aanvalt’
  PREMIUM

  Wolf duikt onver­wachts op in provincie Antwerpen, is dat gevaarlijk? “De kans dat je Euromilli­ons wint, is groter dan het risico dat een wolf je aanvalt’

  Maar liefst 6 meldingen kreeg Welkom Wolf gisteren binnen nadat een wolf onverwachts opdook in Wuustwezel in de provincie Antwerpen. Iemand zag hem gewoon op een fietspad lopen. Dat maakt heel wat mensen bang. Want als die wolven zo schuw zijn, waarom komen ze dan dicht bij ons in de buurt? En als ze dieren zoals schapen doden, zijn ze dan ook een gevaar voor kinderen die een pak kleiner zijn? Wolvenonderzoeker Joachim Mergeay geeft antwoord op veelgestelde vragen over wolven.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. PORTRET. De baron die zijn stiefmoeder Mimi Ullens vermoordde: “Hij voelde zich al langer monddood gemaakt”
  PREMIUM

  PORTRET. De baron die zijn stiefmoe­der Mimi Ullens vermoordde: “Hij voelde zich al langer monddood gemaakt”

  “Een intelligente man die vaak heel straffe informatie leek te hebben, maar waar na onderzoek helaas niets of weinig van overbleef.” Zo omschrijven ex-collega’s van de Staatsveiligheid Nicolas Ullens de Schooten (57), de edelman die de moord op zijn stiefmoeder, barones Myriam ‘Mimi’ Lechien, bekende. Een portret van een man die alles had om het te maken in het leven, maar nu in de cel zit op beschuldiging van moord.