Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Opnieuw meer dan 2.000 nieuwe besmettingen per dag, hospitalisaties en overlijdens dalen nog

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen, terwijl het aantal overlijdens en nieuwe ziekenhuisopnames blijft dalen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. We lijken op een plateau te zitten wat het dagelijks aantal nieuwe infecties betreft.

30 reacties

 • Jan peeters

  3 maanden geleden
  Gino Sinnesael, andere landen zijn totaal niet hermetisch afgesloten, noem ze eens op dan, kan trouwens ook niet omdat er altijd verkeer tussen landen al zijn. De politiek kan dit niet oplossen, het zal van de mensen moeten komen en die willen alleen regels die voor anderen passen maar niet voor zichzelf. Een normaal mens weet wat hij moet doen om zich te beschermen en de anderen, hij moet het alleen willen.
 • Gino Sinnesael

  3 maanden geleden
  Men gaat waarschijnlijk nog eens 10 maanden wachten vooraleer de funreizen te verbieden. Er moeten blijkbaar nog vele besmettingen bijkomen... Andere landen zijn al zeer lang hermetisch afgesloten. Hier is het nog steeds 'open deurdag' en 'dweilen met de kraan open'!
 • Kris D'hondt

  3 maanden geleden
  Ik begrijp niet waarom brave reizigers het grote probleem zijn. Dat zijn de mensen die regelmatig getest worden en gemakkelijk kunnen worden opgevolgd. Mocht het systeem werken natuurlijk. Zoek geen zondebokken, maar zorg voor een efficiente bestrijding van de ziekte zelf. Opsporen en behandelen (quarentaine is er een van) is al een begin. Het geeft geen zin om strengere regels uit te vaardigen als je de vorige toch niet controleerd. Of is het beter om binnen Belgie massaal samen te troepen?
 • chris Haesevoets

  3 maanden geleden
  Kunnen ze nu eens uitleggen waarom ze de niet essentiele reizen niet kunnen verbieden? Ik snap echt niet waarom het niet zou kunnen.
 • An Rits

  3 maanden geleden
  Scholen moeten minstens 1 maand dicht.
 1. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten

 2. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl