Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

OVERZICHT. Opnieuw kwart minder besmettingen, opnames en overlijdens: gemiddeld aantal opnames in ziekenhuis zakt onder 200 per dag

Het blijft de goede kant opgaan met de coronacijfers in ons land. Dat blijkt deze ochtend uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal geregistreerde besmettingen, opnames in het ziekenhuis en overlijdens daalde telkens met ongeveer een kwart.

 1. Communicatiestrateeg over nefaste angstcommunicatie van experts: “Dreigen dat mensen op straat blijven liggen na een ongeval, is niet motiverend”

  Communica­tie­stra­teeg over nefaste angstcommu­ni­ca­tie van experts: “Dreigen dat mensen op straat blijven liggen na een ongeval, is niet motiverend”

  Er is kritiek op de angstcommunicatie van virologen en andere experts die tegengas geven na het ‘versoepelingspakket' dat op het Overlegcomité werd aangekondigd. “Angst zaaien maakt mensen onzeker of zelfs boos, terwijl het beleid net rekening moet houden met ons sentiment. Je kan mensen tot een bepaald punt stretchen, maar ermee dreigen dat iemand niet geholpen zal worden na een ongeval, helpt niet.”
 2. College van procureurs-generaal belooft dat er wel degelijk zal worden opgetreden tegen horeca-uitbaters die terras vóór 8 mei openen

  College van procureurs-generaal belooft dat er wel degelijk zal worden opgetreden tegen horeca-uitbaters die terras vóór 8 mei openen

  Het College van procureurs-generaal heeft de gouverneurs en burgemeesters tot de orde geroepen die al aangaven dat ze niet zullen optreden tegen horeca-uitbaters die hun terrassen vóór 8 mei openen. Het zal de procureurs des Konings, de arbeidsauditeurs en de politiediensten verzoeken om het strafrechtelijk beleid “strikt te blijven toepassen”, klinkt het in een persbericht.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"