OVERZICHT. Opnieuw iets meer coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis
Nadat eerder deze week het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus voor het eerst in weken opnieuw licht was gestegen, neemt nu ook het gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames licht toe. Dat blijkt vrijdagochtend uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Tussen 1 juni en 7 juni werden dagelijks gemiddeld 1.357 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, een stijging met 3 procent ten opzichte van de voorgaande periode.
Als we de dagcijfers bekijken, zien we dat er, behalve pinkstermaandag, weer elke dag van de week een stijging van het aantal besmettingen is geregistreerd ten opzichte van dezelfde dag een week eerder.
Viroloog Steven Van Gucht zei eerder deze week dat hij zich geen al te grote zorgen maakt over die stijgende cijfers. Volgens de professor hebben we inmiddels een betere immuniteit opgebouwd door de vaccinaties en door één of meerdere eerdere besmettingen. “Dat maakt de kans op complicaties en op ziekenhuisopname voor de meeste mensen veel kleiner dan enkele maanden of een jaar geleden. Niet bij iedereen, maar voor de meeste mensen verloopt een besmetting vrij mild.”
Ook het aantal coronatests dat werd afgenomen is dan weer licht gedaald, tot gemiddeld 10.090 tests per dag (-3 procent).
De positiviteitsratio bedraagt 15,3 procent (+1,2 procent).
De R-waarde, de maat voor de verspreiding van het coronavirus, stijgt ook weer tot boven ‘1', wat betekent dat de pandemie aan kracht wint. Het reproductiecijfer van het virus ligt nu op 1,03 (+23 procent).
In de periode tussen 3 en 9 juni zijn er dagelijks gemiddeld 55 mensen in het ziekenhuis opgenomen omwille van een coronabesmetting, een stijging met 6 procent in vergelijking met de voorgaande periode.
Momenteel liggen er 890 coronapatiënten in het ziekenhuis, dat is 1 procent meer dan dezelfde dag een week eerder. Op intensieve zorg liggen er 71 patiënten, een daling nog steeds van -7 procent.
Het gemiddeld aantal overlijdens blijft wel nog steeds dalen. De afgelopen zevendaagse periode daalde het gemiddeld aantal overlijdens tot gemiddeld 6,4 per dag (-2 procent).
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
69
Apothekers kampen met tekort aan medicijnen: zeker 580 geneesmiddelen niet beschikbaar
Apothekers trekken aan de alarmbel: ze kampen met een groot tekort aan bepaalde types medicijnen. Op dit moment zijn er zijn zeker 580 geneesmiddelen niet beschikbaar. Dat verneemt VTM NIEUWS. -
PREMIUM
Na de zomer volgt de vierde prik: “Even afwachten of alleen 50-plussers worden opgeroepen of iedereen ouder dan 12. Maar voor nieuwjaar worden ook al vijfde prikken uitgedeeld”
Staan we in de herfst met zijn allen weer aan te schuiven voor een tweede booster. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) acht die kans heel groot. Ook al zitten we nu met de laagste besmettingscijfers sinds het begin van de epidemie. Waarom is een vierde prik nodig? Wie moet die krijgen en met welk vaccin? Gaan de vaccinatiecentra weer open? En komt er opnieuw een Covid Safe Ticket? Zeven vragen aan Dirk Ramaekers, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst. -
Kortrijk
Grote politiemacht na melding van gewapende man met helm in Kortrijk
De politie trok zaterdagmiddag in grote getale naar Walle in Kortrijk. Ze hadden een melding gekregen van een man met een lang wapen en een helm op aan een auto met Duitse nummerplaat. Uiteindelijk bleek het te gaan om een airsoftwapen. -
-
ANTWERP PRIDE
HERBELEEF. 125.000 aanwezigen vieren feest tijdens Antwerp Pride Parade
Met 125.000 bezoekers en 65 delegaties is de Antwerp Pride Parade de grootste tot nu toe. Dat melden de organisatie en de politie. De parade, die rond 14 uur vertrok aan het Hessenplein, combineerde een positieve boodschap met protest. Ondertussen heeft het feest zich verplaatst naar de Zuiderkaaien voor het Love United Festival. Er zijn nog geen noemenswaardige incidenten gemeld. -
PREMIUM
COLUMN. Chef-kok Tom (35), echtgenoot en papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Mijn ouders wilden hun robijnen huwelijk zomaar laten passeren. Maar ik laat geen enkele kans op een feest meer onbenut”
-
Spaargids.be
Leningen met langere looptijd worden populairder: is het verstandig om een woonlening op 25 of 30 jaar te nemen?
De interesse in leningen met een lange looptijd groeit. Steeds meer kredietnemers kiezen voor een lening met een looptijd van 25 jaar, dat blijkt uit data van Spaargids.be. Waarom zou je kiezen voor een lening met een langere looptijd? En wat zijn de nadelen ervan? -
Spaargids.be
Waar vind je nog een gratis zichtrekening? De mogelijkheden en hun kleine lettertjes op een rij
Bankieren is de voorbije jaren stelselmatig duurder geworden. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden te vinden om gratis te bankieren, al staat er bij de zogenaamde gratis zichtrekeningen vaak een sterretje met beperkingen waarmee je rekening moet houden. Spaargids.be trekt na wat je moet weten.