Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © vincent duterne/photo news

OVERZICHT. Op deze plekken moet u vanaf vandaag verplicht een mondmasker dragen

Mondmaskers dragen in winkels en winkelcentra wordt vanaf vandaag verplicht. Ook op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals bioscopen en gebedshuizen, moet u verplicht een mondmasker dragen. Wij maakten een overzicht van de plekken waar u een mondmasker zal moeten dragen. 

111 reacties

 • boris paesen

  1 jaar geleden
  @Frederik Janssens Tijdens de zogenaamde lockdown was ik net als veel andere arbeiders gewoon aan het werk. Alleen de bedienden en ambtenaren zaten veilig thuis in hun kot, terwijl dit net degenen waren die gerust konden gaan werken omdat ze meestal een eigen bureau hebben en weinig in contact met andere komen. Dit in tegenstelling tot de arbeiders. Door de nutteloze mondmaskers krijgen de mensen juist stres.
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Doe er dan maar handschoenen bij(indien beschikbaar), vele mensen kunnen het niet laten aan brood,fruit en noem maar op de prutsen en dan terug te leggen. Véél gevaarlijker dan iemand een hand te geven.
 • Frank Pierco

  1 jaar geleden
  Die sjaal is echt een idiotie. In de taverne heb ik een gesprekje meegeluisterd van een oudere (!) man, die fier was dat zijn vrouw een flinterdun mondmaskertje had gemaakt om de boel te omzeilen. Hij was fier geen boete te zullen krijgen, maar toch niet echt te 'gehoorzamen'. Het was overduidelijk dat hij zichzelf echt slim vond. Dit zijn de mensen die in herfst en winter een flinterdun of losgebreid sjaaltje voor de mond zullen houden, om toch maar dwars te liggen.
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Enkel nog het broodnodige in de winkel.Stadsbezoekjes in winkelcentra neen zie ik niet zitten.
 • Karel Van Beeck

  1 jaar geleden
  Als men ziet hoe het virus in andere landen toeslaat zal een mondmasker opzetten zeker geen kwaad kunnen.