Er lagen gisteren 2.255 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 381 op intensieve zorg. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Er lagen gisteren 2.255 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 381 op intensieve zorg. Illustratiebeeld. © BELGA

OVERZICHT. Nu al 2.255 coronapatiënten in het ziekenhuis, gisteren liefst 351 nieuwe opnames

De coronacijfers in ons land blijven steil verder klimmen. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde besmettingen staat nu al op 7.399 per dag. Op dinsdag 13 oktober werden er voor de eerste keer ooit meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen in één dag vastgesteld in België - intussen is dat record zelfs bijgesteld tot 11.737. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 351 nieuwe patiënten erbij, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is al van april geleden dat er zoveel mensen op één dag tijd in het ziekenhuis belandden met Covid-19.

 1. Lieven Annemans geeft uitleg bij ontslag uit Celeval: “Combinatie van gezondheidsproblemen en onduidelijke situatie van huidige adviesstructuur”

  Lieven Annemans geeft uitleg bij ontslag uit Celeval: “Combinatie van gezond­heids­pro­ble­men en onduidelij­ke situatie van huidige advies­struc­tuur”

  Professor Lieven Annemans, die eerder deze week uit het adviesorgaan Celeval stapte, deelt de inhoud van zijn ontslagbrief vrijdag op Facebook. De gezondheidseconoom wilde de beslissing discreet houden, maar wegens “speculaties, insinuaties en scheeftrekkingen in de media” voelt hij zich naar eigen zeggen verplicht om zijn ontslagbrief publiek te maken.
 2. ASSISEN. Fred Wittig schuldig aan roofmoord op Steve Huypens: “Echt niks met die moord te maken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Fred Wittig schuldig aan roofmoord op Steve Huypens: “Echt niks met die moord te maken”

  “Men wil dat ik iets toegeef wat ik niet heb gedaan. Dat kan ik niet.” Dat waren de laatste woorden van Fred Wittig (57), die voor het Antwerpse hof van assisen terechtstaat voor de roofmoord op autohandelaar Steve Huypens (38) uit Schilde. Maar de leden van de volksjury zagen dat anders: Wittig - en niemand anders, zoals de verdediging beweerde - kogelde Huypens dertien jaar geleden neer in zijn eigen autohandel. Morgen bepaalt de jury de strafmaat.
 1. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom”
  PREMIUM

  Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom”

  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk