Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Nog gemiddeld 84 besmettingen met coronavirus per dag, opnieuw stijging tegenover week geleden

Er worden gemiddeld 84 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Het laatst bekende dagcijfer ligt op 109 besmettingen die werden geregistreerd op 6 juli. Een dag eerder waren het er 24, de dag daarvoor 60. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.

9 reacties

 • karin verwimp

  1 jaar geleden
  Tja, dat krijg je dus als je op de "goodwil" van de mensen gaat vertrouwen omdat je zelf te laks bent om ervoor te zorgen dat de regels opgevolgt worden. Al eens rondom je gekeken? De meesten doen net of ze nog nooit van het virus gehoord hebben.
 • Veerle De cock

  1 jaar geleden
  Waar blijft de rode kleur voor België ?? Of is dat land zo veilig met dagelijks meer besmetting . Nu hoor je geen experts of virologen .alleen verplichtingen opleggen dat wel .
 • hilda derboven

  1 jaar geleden
  Als de grenzen open blijven en de mensen naar andere landen reizen dan blijven de besmetting stijgen maar ja de regering en de hoge gezondheidraad die zijn niet zo slim wacht maar tot al die reizen mensen terug komen
 • Gaston Foubert

  1 jaar geleden
  Het gemiddelde geeft niet exact weer of er een stijging of daling is. In het begin van de week bvb 63 en op het eind 94 en we denken dat er een lichte stijging is terwijl de R-waarde torenhoog wordt, maar de virologen maken zich niet ongerust... Als je niet weet waar de besmettingen plaatsvinden is het beter overal de maskers te dragen en de afstand te respecteren; het ene sluit het andere niet uit.
 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  We moeten ons enkel de vraag stellen of we het recht hebben anderen te besmetten want we kunnen positief zijn zonder symptomen en toch het virus doorgeven. Er zijn heel veel risico personen die wanneer iemand zonder masker hoest of niest in het ziekenhuis kunnen "eindigen".
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe mondmaskers op enkele maanden tijd van ‘gevaarlijk’ naar ‘verplicht’ gingen
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe mondmas­kers op enkele maanden tijd van ‘gevaarlijk’ naar ‘verplicht’ gingen

  Begin dit jaar werd u door de experts en politici stellig afgeraden om mondmaskers te dragen in winkels en openbare plaatsen. Dat heette weinig zinvol en zelfs gevaarlijk. “Ze geven een vals gevoel van veiligheid”, werd u aangeleerd. Vier maanden later zegt de Hoge Gezondheidsraad dat mondkapjes iedereen kunnen beschermen en verplicht het Overlegcomité u er een te dragen in winkels, bioscopen, zalen en andere drukke plaatsen. Voortschrijdend inzicht? Of een bocht van 180 graden? Een reconstructie.
 2. DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen na documentaire vermeend kindermisbruik Vlaamse acteur, VRT wacht meer informatie af om “gepaste maatregelen” te nemen

  DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen na documentai­re vermeend kindermis­bruik Vlaamse acteur, VRT wacht meer informatie af om “gepaste maatrege­len” te nemen

  DPG Media, de mediagroep waar ook VTM toe behoort, bekijkt of het stappen moet ondernemen na de berichten van vermoedelijk kindermisbruik door een Vlaamse acteur. De acteur speelde mee in verschillende jeugdprogramma's, tv-series en kinderfilms. Ook de VRT zal “gepaste maatregelen” nemen zodra ze meer informatie heeft. Dat laat woordvoerder Hans Van Goethem weten.
 3. Vanaf maandag opnieuw treinverkeer op verschillende Waalse spoorverbindingen die beschadigd raakten door noodweer

  Vanaf maandag opnieuw treinver­keer op verschil­len­de Waalse spoorver­bin­din­gen die beschadigd raakten door noodweer

  Verschillende spoorlijnen die in Wallonië beschadigd raakten door de overstromingen, worden vanaf maandag weer in gebruik genomen. Dat melden spoormaatschappij NMBS en netbeheerder Infrabel donderdag. De verbinding tussen Gembloux (Gembloers) en Ottignies, die opnieuw beschadigd raakte door het noodweer van afgelopen weekend, zal wel pas op 30 augustus weer in dienst worden genomen.