(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © UZ Leuven

OVERZICHT. Nog altijd meer dan 900 coronapatiënten op intensieve zorg, aantal overlijdens stijgt fel

In de week van 4 tot en met 10 april werden elke dag gemiddeld 249,7 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 7 procent in vergelijking met een week geleden. De druk op ziekenhuizen blijft wel hoog, met momenteel 905 coronapatiënten op intensieve zorg.

82 reacties

 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Die cijfers zijn vaststaande feiten waar geen speld tussen te krijgen is. Helaas is een groot deel van de bevolking zo ver afgegleden dat ze liever 'alternatieve' feiten geloven.
 • Johan Janssen

  1 maand geleden
  Voor nva nog steeds veel te weinig...voor de kustburgemeesters nog steeds veel te weinig...voor de Brusselse regering steeds veel de weinig...voor de voorzitter van mr nog steeds veel te weinig...de aanslagen blijven straffeloos op ons afkomen...de leugens blijven zich op snel tempo opstapelen en de doden ook...dus de gouden raad van Benneke alles open en we zijn van de zwakkeren verlost...maar voor ze dat dien zullen zun hun vaccin wel gehad hebben...onze grote leiders.
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  Als alle 65+ers en de risicopatiënten gevaccineerd zijn dan wordt het beter ... tenzij dan de Braziliaanse variant ook hier losgebarsten is en meer jongeren in het ziekenhuis belanden waardoor we nog niet terug naar normaal kunnen ... mensen houden zich steeds minder goed aan de regels, vaccineren schiet niet op en onder druk van, worden straks scholen geopend gevolgd door andere versoepelingen die misschien helemaal niet zo verstandig zijn. Ik zie het deze zomer nog niet goed komen hoor!
 • Jan peeters

  1 maand geleden
  Frankie Anciaux, misschien het ziekenhuis erbij vermelden, want sta me toe, ik geloof daar duidelijk niks van, trouwens een spoed moet vrij blijven, de Covid afdelingen zijn gescheiden van de de andere om besmettingen te voorkomen, misschien logisch?? De IC's liggen bijna allemaal vol en kan me niet blijven uitbreiden omdat dat gespecialiseerd personeel is, die kan jij misschien ook toveren.Mensen die we kennen vinden alles hé, alleen we kennen ze niet, dingen die je niet kent niet beoordelen.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Het was geen Duitse krant die dat beweerde, Annie Vancauteren. Maar een onderzoeker van Pfizer. En dat was al op 30 september 2020 in een tweet op twitter. Als 90% van die pcr testen vals positief zouden zijn dan is het toch wel heel eigenaardig dat het aantal ziekenhuisopnames en het aantal doden telkens stijgen als die positieve testresultaten stijgen.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar