Het werd een turbulente nacht in Antwerpen
Volledig scherm
Het werd een turbulente nacht in Antwerpen © Tessa Kraan

OVERZICHT. Nieuwjaarsnacht ontspoort opnieuw: politie bekogeld in Antwerpen en Gent, 400 interventies in Brussel

Nieuwjaarsnacht is in verschillende steden opnieuw uit de hand gelopen. Zo schopten heethoofden keet in Antwerpen en Gent en was de Brusselse politie een hele nacht bezig met het blussen van aangestoken vuurtjes. Ook in het buitenland bleef het niet rustig. Een overzicht.

52 reacties

 • eric reynebeau

  5 maanden geleden
  Het probleem is dat die mannen administratief worden aan gehouden en de volgende dag weer lachend vrij rondlopen. Boete moet men hen niet geven want hebben toch niets. En de week nadien zijn ze weer vrolijk aan het vernielen.Oplossing : zoveel duizenden euro schade aangericht? Een aantal uren gemeenschapsdienst evenredig met de schade gerekend aan bvb 15 euro/uur.3000 euro schade? 200 uur werken om af te betalen Willen ze niets doen geen probleem. Zelfde aantal uren in de gevangenis doorbrengen
 • Erik Bervoets

  5 maanden geleden
  De bekwaamste minister Verlinden ging aanvallen op de politie toch zwaarder bestraffen? Ik denk dat ik weet wanneer dat dat gaat gebeuren: op sint-Juttemis.
 • Marlene De Smedt

  5 maanden geleden
  Je zal maar jaren gespaard hebben voor een tweehandsautootje en het in vlammen zien opgaan. Geen omniumverzekering = geen schadeloosstelling door de verzekering...De schade aan het openbaar domein = dan ook nog eens ten laste van de gemeenschap. Dat soort vandalisme duurt al decennia en het mag nu wel eens stoppen.
 • Marlene De Smedt

  5 maanden geleden
  Burgemeesters zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op hun territorium.
 • Rudy van aelbroeck

  5 maanden geleden
  Ben benieuwd hoeveel de mobilisatie van de speciale politiediensten gekost heeft aan de maatschappij om feest te laten vieren
 1. Slachtoffers gewelddaden moeten sneller zicht krijgen op financiële hulp: nu gemiddelde wachttijd van 28 maanden

  Slachtof­fers geweldda­den moeten sneller zicht krijgen op financiële hulp: nu gemiddelde wachttijd van 28 maanden

  Nederlandstalige slachtoffers van opzettelijke gewelddaden moeten sneller financiële hulp kunnen krijgen van het Slachtofferfonds. De ministerraad heeft daarom vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) goedgekeurd. Vandaag moeten die slachtoffers gemiddeld 28 maanden wachten alvorens hun dossier behandeld is. Een versnelde schriftelijke procedure moet soelaas brengen.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. N-VA biedt wisselmeerderheid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen
  37

  N-VA biedt wisselmeer­der­heid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen

  Premier Alexander De Croo benadrukt het belang van vandaag deel uit te maken van de Navo, en dat betekent ook dat elk land zijn deel doet. Zo verdedigde hij in de Kamer zijn pleidooi om het budget voor Defensie tegen 2035 op te krikken tot 2 procent van het BBP, nadat coalitiepartners Groen en Ecolo zich daartegen hadden verzet. Oppositiepartij N-VA biedt een wisselmeerderheid aan om die budgetstijging te steunen.
 4. REPORTAGE. Champagne showers, rondvliegende projectielen en héél veel vuurwerk: dit was oudejaarsnacht in het centrum van Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Champagne showers, rondvlie­gen­de projectie­len en héél veel vuurwerk: dit was oudejaars­nacht in het centrum van Antwerpen

  2021 was een jaar om snel te vergeten, de overgang naar 2022 was dat niet. Het centrum van Antwerpen krioelde van de feestende mensen die zorgeloos aftelden naar het nieuwe jaar. Al bracht dat ook het nodige vandalisme met zich mee. Het Laatste Nieuws trok door de menigte en zag een rustige avond ontaarden in een kat-en-muisspel met de politie: “Ze gooiden met bommetjes en vuurpijlen en probeerden dan te vluchten.”