REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames stijgen nog maar licht: piek lijkt bereikt

De coronacijfers lijken zaterdagochtend te bevestigen wat viroloog Steven Van Gucht vrijdag al zei: “De piek is bereikt”. De aantallen nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames stijgen nog maar licht, met respectievelijk 4 en 2 procent op weekbasis. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

586 reacties

 • Dominique Bleyaert

  6 uur geleden
  Nu steken ze het op de niet gevaccineerden en de kinderen, sluit deze op, dan gaan ze ms wakker worden : cst = fabriekjes van virusverspreiding
 • Ghislain Huysentruyt

  6 uur geleden
  Omdat de 3-de prik ook weer al is uitgewerkt na 2 a 3 maanden is met nu in GB begonnen met om de drie maanden een prik. Alle binnen kort om de maand. Geeft toe ze zijn waardeloos!
 • Annick De Kuysscher

  10 uur geleden
  Zwijg aub over "piek lijkt bereikt" want ze gaan er weer invliegen en naar niets meer kijken. Gisteren boodschappen gedaan en van de 3 personen voor mij, heb eb er 2 hun kar niet ontsmet.
 • hans de bosschere

  1 dag geleden
  Als we dan toch zo goed als 'verplicht' worden om gevaccineerd te worden, waarom moet het dan zo lang duren eer die derde prik aan de ganse bevolking kan gegeven worden? Altijd maar over zeveren zonder doelgerichte actie te ondernemen. Zoiets moet toch op 3 à 4 weken kunnen bolgewerkt worden?
 • Henri Conings

  2 dagen geleden
  Testen? Dat is het verschil met de vorige golven. Hadden ze toen ook meer testen gedaan hadden er ook veel besmettingen geweest.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.