Tim Dirven, ANP
Volledig scherm
© Tim Dirven, ANP

OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.

145 reacties

 • Chris Vernelen

  2 jaar geleden
  Wat mee kappers die aan huis gaan kappen? Die mogen dan niet werken. On eerlijke concerensie .Als die kappers NIET mogen werken dan de kapper salon ook Niet. Die mensen hebben ook een BTW nummer. Dit is ook hun brood winning. Of krijgen hun priemie nog uit betaald ? Het ziin .hier allemaal regels niet niet Logisch zijn .
 • boudewijn schepers

  2 jaar geleden
  Artikel 13 van de Universele Verklaring van de rechten van de Mens van de Verenigde Naties: ‘Eenieder heeft het recht zich vrijelijk te verplaatsen en te vertoeven binnen de grenzen van elke Staat. Een ieder heeft het recht welk land ook, met inbegrip van het zijne, te verlaten en naar zijn land terug te keren.’ Een reisverbod is dus in strijd met de Universele Rechten van De Mens.”
 • Mark Vandebroecke

  2 jaar geleden
  Versoepelingen ? Ja, tarara, het zal misschien voor april zijn, en dan nog. Ik zou nog niet veel plannen maken voor de paasvakantie. De derde golf is hier !
 • anne callebaut

  2 jaar geleden
  Met al die dictator regels zullen veeeel kappers toe blijven. Want dit is er echt over.
 • Filip Cattoor

  2 jaar geleden
  Laat iedereen nu eens zelf vrij beslissen wat hij of zij wil! Al dat gemoei en betutteling van onze ‘leiders’. Precies kleine kindjes. Degene die besmet geraakt door nonchalance moet de gevolgen dan ook zelf maar ondergaan! Ik ben zelfstandig kapper in Knokke en ik heb al maanden genoten van mijn mooie gemeente zonder ook maar 1 keer een masker te dragen. Dat gaat perfect. Ik hou dan ook van iedereen afstand zoals ik al mijn ganse leven van iedereen een zekere afstand hou. Zo simpel is dat!
 1. Sihame El Kaouakibi vindt dat haar zaak afstraalt op mensen van kleur: “Symbooldossier dat stereotypen wil bevestigen”
  Play
  179

  Sihame El Kaouakibi vindt dat haar zaak afstraalt op mensen van kleur: “Symbool­dos­sier dat stereoty­pen wil bevestigen”

  De fraudezaak rond Sihame El Kaouakibi straalt ook negatief af op vrouwen en mensen van kleur, en in het bijzonder op mensen uit de Marokkaanse gemeenschap. Dat zegt El Kaouakibi zelf in een Instagrampost. De laatste tijd is ze zeer actief op het kanaal om vragen van haar volgers te beantwoorden. “Het doet me verdriet hoeveel aandacht en haat deze zaak oproept.”
 2. Di Rupo: “Kappers kunnen midden februari open als cijfers blijven zoals ze nu zijn”, huisartsen pleiten voor strengere maatregelen

  Di Rupo: “Kappers kunnen midden februari open als cijfers blijven zoals ze nu zijn”, huisartsen pleiten voor strengere maatrege­len

  De kappers, die sinds november gesloten zijn, zouden half februari kunnen heropenen "als de cijfers op het huidige plateau blijven" en met strikte gezondheidsprotocollen. Dat zei Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) vandaag op de RTBF-radio, vooraleer hij straks deelneemt aan het Overlegcomité. Maar huisartsenvereniging Domus Medica pleit in het licht van de oprukkende Britse variant net voor strengere maatregelen. “Ik hoop dat het Overlegcomité een aantal maatregelen durft nemen”, aldus voorzitter Roel Van Giel.
 3. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT

  HET DEBAT: Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk?

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.