BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Nachtleven toe, sluitingsuur voor horeca, maar thuis geen regels. Dit ligt op tafel van Overlegcomité

Na een dikke week moet het Overlegcomité alweer het roer omgooien. Het nachtleven gaat hoogstwaarschijnlijk tóch weer op slot en de horeca moet mogelijk al om 23 uur sluiten. In de privésfeer wil de politiek zich (nog steeds) niet mengen. Over deze nieuwe maatregelen buigt het Overlegcomité zich vandaag.

248 reacties

 • johan vandeweghe

  7 dagen geleden
  ze zouden beter de luchthavens sluiten van waar alles komt nee de horeca dat is het gemakkelijkste hé
 • leen hanssens

  1 week geleden
  En volgende week beslissen ze een volledige lockdown. Wacht maar af.
 • Francois Jonckheere

  1 week geleden
  Toch eigenaardig dat het nachtleven en dancings moeten sluiten vanaf heden, maar dat het sportpaleis evenement met Niels De Stadsbader wel nog mag doorgaan dit weekend, zonder verplichte zitplaats en zonder beperking.
 • Marc Reynaert

  1 week geleden
  Een gemiste kans, de horeca moest voor drie weken volledig dicht!
 • marleen verkest

  1 week geleden
  Waarom durven ze de niet gevacineerden niet aanpakken maak het verdume verplicht zodat we eidelijk eens uit de miserie geraken in plaats van weer alles te teroriseren we zijn het beu stront beu
 1. HERLEES. Minister Vandenbroucke: “We zullen morgen beslissingen nemen die direct zullen ingaan”

  HERLEES. Minister Vandenbrou­c­ke: “We zullen morgen beslissin­gen nemen die direct zullen ingaan”

  Artsen en verpleegkundigen in ons land kijken onthutst naar de toevloed op intensieve zorg en vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. De federale en de regionale regeringen komen daarom morgen vervroegd bij elkaar voor een nieuw Overlegcomité. Herlees hier onze liveblog van donderdag 25 november.
 2. LIVE. Piek van besmettingen en ziekenhuisopnames lijkt bereikt - “Scholen op 20 december sluiten is belachelijk”

  LIVE. Piek van besmettin­gen en ziekenhuis­op­na­mes lijkt bereikt - “Scholen op 20 december sluiten is belache­lijk”

  Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor winkels en horeca blijven de huidige regels gelden. Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.