Steven Van Gucht
Volledig scherm
Steven Van Gucht © Photo News

OVERZICHT. Minder patiënten op intensieve zorgen en minder opnames, 185 mensen overleden

Er zijn de afgelopen 24 uur 185 doden door het coronavirus gerapporteerd in België (ten opzichte van 164 de dag voordien), wat het totaal op 1.632 doden brengt. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 5.840 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 420 nieuwe patiënten opgenomen (een dag ervoor nog 503). Op intensieve zorgen liggen 1.257 personen (een daling van 4). Er konden 235 patiënten het ziekenhuis verlaten.

30 reacties

 • bogemans theresa

  9 maanden geleden
  België heeft niet genoeg kracht voor. Allemaal leugens. Het zou echt beter zijn dat men nog strengere maatregelingen neemt. Zolang dit niet gebeurt stopt dit niet.
 • Michael Van de Walle

  9 maanden geleden
  mogelijk zit de zon er voor iets tussen dat men minder opnames heeft
 • Valentijn Jacobs

  9 maanden geleden
  Als er meer en meer sterven is het heel normaal dat er minder op intensieve zorgen liggen, logisch toch ?
 • jos meurrens

  9 maanden geleden
  Als de meest vatbare mensen allemaal overleden zijn kan het moeilijk anders dat de curve zich af bouwt. Heeft iets met prestaties te maken maar wel door natuurlijke selectie.
 • Bekaert Mattiece

  9 maanden geleden
  Het zou echt beter zijn dat men nog strengere maatregelingen neemt. Zolang dit niet gebeurt stopt dit niet.
 1. Honderden, misschien al duizenden besmettingen met Britse coronavariant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het verspreiden”
  PREMIUM

  Honderden, misschien al duizenden besmettin­gen met Britse coronavari­ant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het versprei­den”

  “Ik heb de indruk dat de Britse variant zich al goed aan het verspreiden is, zonder dat we het echt doorhebben. Het is zeker iets waarover ik me ongerust maak.” Professor Herman Goossens, hoofd medische microbiologie aan de UAntwerpen, ziet in zijn lab “heel veel verdachte gevallen” onder de positieve testen, waarvoor nog extra onderzoek nodig is. Met nu al ruim honderd bevestigde gevallen, circuleert er een veelvoud van de besmettelijker variant in ons land. Experts beantwoorden enkele pertinente vragen.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug