BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Minder dan 90 ziekenhuisopnames per dag, voor eerste keer sinds september minder dan 5 op 100 positieve tests

Dagelijks zijn er minder dan 90 Covid19-opnames in de Belgische ziekenhuizen. Ook het gemiddeld aantal besmettingen en overlijdens dalen verder. De positiviteitsratio is voor het eerst sinds september zelfs onder de 5 procent gedoken. Dat blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

2 reacties

 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  Wat wilt ge nu? Ze laten zich allemaal testen om op reis te gaan. Dat zijn de gezonde mensen.
 • Jan Schrauwen

  1 jaar geleden
  We mogen verheugd zijn dat de cijfers zo vlotjes beter worden. Het is dan ook des te verwonderlijker dat men buiten de reeds aangekondigde versoepelingen, ook de basisregels al op de helling zet. Dit zou toch pas als laatste versoepeling mogen gebeuren als bv iedereen gevaccineerd werd. Bovendien is het zo dubbel : het voorzien in het besluit maar niet volmondig ‘ja het mag’ durven zeggen maar het houden bij ‘men moet voorzichtig blijven’ Maar ja dit is eigen aan politiek zeker.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.