BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Minder dan 800 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen

Het blijft de goede kant uitgaan met de coronacijfers in ons land. In alle Belgische ziekenhuizen samen liggen momenteel 770 coronapatiënten, een daling van 24 procent. Het is van eind september geleden dat er nog minder patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis lagen (739). Ook het aantal besmettingen blijft flink dalen en duikt nu onder 1.100, blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

3 reacties

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Niet klagen en zagen, dit is gewoon hoopgevend nieuws. Daar doen we het voor, daar laten we ons voor vaccineren, daar houden we al meer dan een jaar afstand voor. Laat ons nu aub positief blijven, dan komen we er wel !
 • Karel Rutjens

  2 maanden geleden
  @Toon, t is natuurlijk wel zo dat patiënten langer op IC verblijven dan bij een gewone opname. Dat vind ik dus niet vreemd. Wel de verhouding na golf 2. Toen is er met heel grote zekerheid gefoefeld en t is een schande dat de media dit niet verder uitzoekt
 • Toon Schouteden

  2 maanden geleden
  En nog steeds zakt het aantal patiënten op IC niet evenredig met het aantal ziekenhuisopnamen: leg ze maar op IC, daar is meer geld voor te vangen?