Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

OVERZICHT. Minder dan 2.000 coronapatiënten in ziekenhuizen

Er liggen nog 1.921 Covid-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie er 647 op de intensieve zorg liggen. Dat is een daling met respectievelijk 20 en 13 procent, blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames neemt af. Het is geleden van 13 maart dat er nog minder dan 2.000 Covid-patiënten in de ziekenhuizen lagen.

18 reacties

 • Jan Sere

  2 maanden geleden
  1 op 6 patiënten in intensieve liggen in Brusselse ziekenhuizen. In de provincie Henegouwen ook nog eens 1 op 6. Het Brusselse gewest en bepaalde Waalse provincies gaan ons de nek omwringen om onder de 500 IC-bedden te geraken. De parameters om te versoepelen moeten dus per gewest gewogen worden zodat Vlaanderen niet de dupe is van welbepaalde bevolkingsgroepen die zich om geloofsovertuiging en/of om verstandelijke achterstand niet laten vaccineren of ad regels houden.
 • mutley dastardly

  2 maanden geleden
  Ondanks het hoera-geroep blijf ik er bij dat de Regering een wilde gok heeft geplaatst. Het minste dat er nu kan gebeuren - kunnen we meteen terug in de touwen hangen. Het is effectief veel beter dat we wat rustiger en meer beheerst heropenen. Vooral ook met een steviger beleid - met stevige straffen - en met een actieve jacht op overtreders. Geen waarschuwingen meer - maar zware boetes! En bij recidive verlies van alle rechten - voor eeuwig. Met +30% weigeraars - gaat men moeten opleggen!
 • leo Mariën

  2 maanden geleden
  Dino Van Waeyenberghe, er sterven dagelijks nog 34 mensen aan het virus, dat zijn er ca. 12000 per jaar als het zo verder gaat. Toch niet onbelangrijk om te vermelden!! Geeft een heel ander perspectief aan de getallen, niet?
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Men mag hier de vaccinweigeraars niet over dezelfde kam scheren, er zijn mensen die het Astra vaccin moeten weigeren Ik wil niet terug gaan naar de tijd met probleem bloed ( presenteer Astra eens aan de "experten" je zult wel zien) Mijnheer Herbert verwoord het hieronder goed Ze mogen mij s'nachts opbellen voor Pfizer of Moderna ik zal altijd gaan Dat politici eens hun koppigheid laten varen en mensen zoals in Brussel laten kiezen
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Die daling is uiteraard een goede zaak maar velen lijken te vergeten dat bijna 2000 mensen door Covid in de ziekenhuizen liggen en daarvan 647 op intensieve zorg nog altijd heel veel is. Zonder dan nog te spreken over 3000 nieuwe besmettingen en meer dan 30 overlijdens per dag. Ik vind dat nog altijd heel verontrustend. Misschien moeten al diegenen die zo vlot versoepelingen willen en zij die ze geven daar toch eens over nadenken.