Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Meeste coronabesmettingen in groep van twintigers

Tussen 5 september en 11 september is het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land gestegen naar 746,3 per dag. Dat is een stijging met maar liefst 51 procent tegenover de week voordien. De meeste infecties werden vastgesteld bij twintigers, zowel mannen als vrouwen. Afgelopen vrijdag zaten we voor het eerst weer boven de 1.000 bevestigde gevallen per dag, zo blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. 

 1. OVERZICHT. Dalende trend zet zich voort: 270 nieuwe ziekenhuisopnames per dag en 157 overlijdens

  OVERZICHT. Dalende trend zet zich voort: 270 nieuwe ziekenhuis­op­na­mes per dag en 157 overlij­dens

  De coronacijfers in ons land blijven dalen. Zo werden er tussen 19 en 25 november dagelijks gemiddeld 270 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat is een daling van 29 procent. Er vielen gemiddeld 157 overlijdens per dag te betreuren. In totaal liggen 4.570 coronapatiënten in onze ziekenhuizen. Dat blijkt uit een cijfers van Sciensano. De cijfers werden pas later gedeeld omdat de websites van het gezondheidsinstituut niet toegankelijk waren vanmorgen.
 2. Overbelaste huisartsen eisen overheidsdienst voor opvolging besmette patiënten: “Een derde meer werk, en dan moet het infectieseizoen nog beginnen”
  PREMIUM

  Overbelas­te huisartsen eisen overheids­dienst voor opvolging besmette patiënten: “Een derde meer werk, en dan moet het infectie­sei­zoen nog beginnen”

  September is traditioneel een drukke maand voor huisartsen, die hun wachtkamers dan zien vollopen met mensen die op vakantie, op school of op het werk verkoudheden en andere ziektes opliepen. Daar komt nu het coronavirus bij. Huisartsenvereniging Domus Medica ziet sinds midden vorige week een nog grotere drukte in de dokterskabinetten dan andere jaren in dezelfde periode. Ze dringen bij de overheid aan op een parallel circuit waar mensen terechtkunnen met vragen en de opvolging van hun coronatest. “Overal testcentra oprichten heeft geen zin zonder een systeem waar mensen met hun vragen terechtkunnen. Die komen nu allemaal bij de huisarts terecht, dat is niet houdbaar.”
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen