Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Meer dan 700 patiënten op intensieve, nieuwe besmettingen en hospitalisaties blijven minder snel stijgen

De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nu nog met 27 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 22 procent. Er liggen intussen 701 coronapatiënten op intensieve zorgen. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van het gezondheidsinstituut Sciensano, dat door de huidige epidemiologische situatie opnieuw elke dag een dagrapport publiceert.

53 reacties

 • Stefanie van Dijk

  10 maanden geleden
  Ik heb begrip voor de maatregelen maar dat neemt wel af na een jaar jo-jo-en, waarom telkens als het iets beter gaat versoepelen en vervolgens weer terug moeten verstrengen, dat kan 1x maar dan weet je toch dat je het beter wat langer volhoudt, maar neeee want de scholen moeten open en oei de economie (die overigens meer schade ondervind van het jo-jo-en dan voordeel) nu is de rek er wel een beetje uit bij mij hoor
 • michel ven

  10 maanden geleden
  Wat is het nut om je te laten testen? Je wordt enkel bij de cijfers in rekening gebracht. 95% moet gewoon thuis uitzieken... Zonder effectieve medicatie
 • Pascale Leese

  10 maanden geleden
  @ Madou : vele zaken zijn zo ingericht dat men niet als sardientjes opeen gepakt zit. Er zijn uitzonderingen, idd daar waar het kassa kassa is dat telt. Als u denkt dat Take Away de vaste kosten dekt, heeft u nog nooit met een kleine zelfstandige, ik benadruk, kleine zelfstandige gesproken. Kleine of startende zelfstandigen moeten wel officieel werken om hun rekeningen te betalen. Dit ivm uw opmerkingen over 'zwarte kassa', enkel de kapitaalkrachtigen kunnen zich dit permitteren.
 • Jan Van de Velde

  10 maanden geleden
  Yana Devrekere: het werd al langer aangekondigd dat de vaccinatie kosteloos is.
 • Freddy Madou

  10 maanden geleden
  We hebben gezien als de restaurants terug open gingen, ze zaten op elkanders schoot om te kunnen eten, voor een restauranthouder telt maar 1 zaak de kassa gelijk hoe hij gevuld wordt, natuurlijk de goeie bekopen het met de slechten, en bovenal ze worden nog rijkelijk gesteund terwijl ze Take away doen daar telt de witte kassa niet, laat iedereen met een bankkaart betalen en er zullen veel restaurants sluiten zeker weten.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.