Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent

We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas. 

126 reacties

 • Stefaan Vandierendonck

  3 maanden geleden
  Het is schrijnend dat in ons mooie land geen enkel alternatief kritisch denken van zowel wetenschappers , dokters en politieke actoren nog wordt geuit en VTM en VRT zijn wat Corona betreft staatszenders geworden . Waar zijn degelijke duidingsprogramma’s nog ? Ik krijg het moeilijk als ik het sportpaleis zaterdag avond zie vollopen waarbinnen enkel de niet gevaccineerden getest zijn en dus waarschijnlijk veilig dansen ? Terwijl duizenden anderen potentieel drager en verspreider zijn.
 • maria priscilla

  3 maanden geleden
  Ik ben een vpk en ik kan zeggen in het ziekenhuis liggen zowel de gevaccineerde als de niet gevaccineerde. De 4de golf die onderweg is, is te wijten door te vroege afschaffing van mondmaskers en covid pas. In de week een oma van in de 80 jaar opgenomen omdat ze gevallen was in de winkel. Op spoed blijkt dat oma positief is aan corona. Maar ondertussen was de oma al wat winkels binnen en een tas koffie gaan drinken, want met covidpas mag ze overal binnen.
 • pierre de smet

  3 maanden geleden
  Covid pass heb ik niet , precies of deze werkt als een medicijn volgens sommigen , persoonlijk ben ik er tegen , wel ben ik gevaccineerd en mag ik nergens binnen blijf ik lekker buiten . Maar draag nog steeds het mondmasker waar er teveel volk is en steeds binnen .
 • Jennifer Peeters

  3 maanden geleden
  Deze regeringen zijn de grootste knoeiers aller tijden. Geld is veel belangrijker dan de gezondheid van de mensen. De Croo zou zich beter bezighouden met de stijgende cijfers ipv met het klimaat.
 • Tim Verhaert

  3 maanden geleden
  Dus even stap voor stap. Begin dit jaar toen niemand gevaccineerd was, maar wel in lockdown, waren er minder besmettingen dan nu terwijl er nu meer dan 70% van heel België gevaccineerd is maar wel sinds 2 weken alle regels afgeschaft zijn. Mijn conclusie is dus dat vaccineren niet de oplossing is maar een lockdown er wel weer zit aan te komen. Maar ik ben uiteraard geen vaccinoloog, viroloog en al helemaal geen politieker...
 1. Huiszoekingen in federaal parlement in onderzoek naar moord op Patrice Lumumba

  Huiszoekin­gen in federaal parlement in onderzoek naar moord op Patrice Lumumba

  Speurders van het federaal parket hebben dinsdag een huiszoeking uitgevoerd in het federaal parlement, in het onderzoek naar de moord op de voormalige Congolese premier Patrice Lumumba in 1961. Dat meldt Le Soir en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Een aantal documenten van de parlementaire commissie Lumumba, die in 2001 haar werkzaamheden afrondde, zijn in beslag genomen. De kamer van inbeschuldigingstelling moet nu beslissen of het gerecht kennis mag nemen van de getuigenissen die toen achter gesloten deuren zijn afgelegd.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtoffers van PFOS-vervuiling voor dagvaarding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”
  Zwijndrecht/Linkeroever

  Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtof­fers van PFOS-vervuiling voor dagvaar­ding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”

  De actiegroep Grondrecht heeft op anderhalve dag tijd 587 slachtoffers van de PFOS-vervuiling rond de 3M-fabriek verzameld om zich aan te sluiten bij een dagvaarding tegen het chemiebedrijf. “We doen dit uit voorzorg”, zegt woordvoerder en jurist Jonas Vernimmen. “Aangezien 3M in 2002 is gestopt met de productie van PFOS dreigt de verjaringstermijn.”
 2. Kunnen we al coronamaatregelen versoepelen? “Sluitingsuur en beperkingen op evenementen zouden kunnen versoepelen, maar eerst nog even piek afwachten”
  Play

  Kunnen we al coronamaat­re­ge­len versoepe­len? “Sluitings­uur en beperkin­gen op evenemen­ten zouden kunnen versoepe­len, maar eerst nog even piek afwachten”

  Het stijgend aantal besmettingen wordt niet langer gevolgd door een stijgend aantal opnames op intensieve zorg. “Met deze variant van het coronavirus ziet de toekomst er beter uit wat betreft de druk op de intensieve zorg”, klinkt het dan ook bij UZ Gent. Vrijdag vindt een nieuw Overlegcomité plaats. Is het tijd voor versoepelingen? Viroloog Steven Van Gucht blikt vooruit bij ‘VTM Nieuws’.