Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent

We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas. 

126 reacties

 • Stefaan Vandierendonck

  3 maanden geleden
  Het is schrijnend dat in ons mooie land geen enkel alternatief kritisch denken van zowel wetenschappers , dokters en politieke actoren nog wordt geuit en VTM en VRT zijn wat Corona betreft staatszenders geworden . Waar zijn degelijke duidingsprogramma’s nog ? Ik krijg het moeilijk als ik het sportpaleis zaterdag avond zie vollopen waarbinnen enkel de niet gevaccineerden getest zijn en dus waarschijnlijk veilig dansen ? Terwijl duizenden anderen potentieel drager en verspreider zijn.
 • maria priscilla

  3 maanden geleden
  Ik ben een vpk en ik kan zeggen in het ziekenhuis liggen zowel de gevaccineerde als de niet gevaccineerde. De 4de golf die onderweg is, is te wijten door te vroege afschaffing van mondmaskers en covid pas. In de week een oma van in de 80 jaar opgenomen omdat ze gevallen was in de winkel. Op spoed blijkt dat oma positief is aan corona. Maar ondertussen was de oma al wat winkels binnen en een tas koffie gaan drinken, want met covidpas mag ze overal binnen.
 • pierre de smet

  3 maanden geleden
  Covid pass heb ik niet , precies of deze werkt als een medicijn volgens sommigen , persoonlijk ben ik er tegen , wel ben ik gevaccineerd en mag ik nergens binnen blijf ik lekker buiten . Maar draag nog steeds het mondmasker waar er teveel volk is en steeds binnen .
 • Jennifer Peeters

  3 maanden geleden
  Deze regeringen zijn de grootste knoeiers aller tijden. Geld is veel belangrijker dan de gezondheid van de mensen. De Croo zou zich beter bezighouden met de stijgende cijfers ipv met het klimaat.
 • Tim Verhaert

  3 maanden geleden
  Dus even stap voor stap. Begin dit jaar toen niemand gevaccineerd was, maar wel in lockdown, waren er minder besmettingen dan nu terwijl er nu meer dan 70% van heel België gevaccineerd is maar wel sinds 2 weken alle regels afgeschaft zijn. Mijn conclusie is dus dat vaccineren niet de oplossing is maar een lockdown er wel weer zit aan te komen. Maar ik ben uiteraard geen vaccinoloog, viroloog en al helemaal geen politieker...
 1. De Kock officieel verdacht van betrokkenheid bij dood Dean, recent contact in Nederland ondervraagd

  De Kock officieel verdacht van betrokken­heid bij dood Dean, recent contact in Nederland onder­vraagd

  Dave De Kock (34) wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van Dean Verberckmoes (4). Het lichaam van de kleuter werd uiteindelijk op basis van zijn aanwijzingen gevonden, bevestigt de Nederlandse politie. In het Nederlandse Koudekerke is de bewoner ondervraagd van een huis waar De Kock zaterdag langs geweest is. Mogelijk gaat het om een ex-gedetineerde waar hij samen mee opgesloten zat.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Ontvoerder van Dean (4) mishandelde in 2008 al peuter tot de dood erop volgde
  Play

  Ontvoerder van Dean (4) mishandel­de in 2008 al peuter tot de dood erop volgde

  De man die de vierjarige Dean ontvoerd heeft, heeft al zeer ernstige feiten op zijn naam staan. Dave De Kock mishandelde in 2008 een tweejarig jongetje zodanig dat hij het leven liet. Dat bevestigt het parket. Moeder Elke was op de hoogte dat Dave in de gevangenis had gezeten maar wist naar eigen zeggen niet precies voor welke feiten. “Dat heb ik pas nadien vernomen.” Ondertussen is bekend geraakt dat ook kleine Dean gisteravond dood is teruggevonden.