Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

OVERZICHT. Leerlingen van vijfde en zesde leerjaar moeten mondmasker dragen, coronatest enkel nog voor kinderen met symptomen

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar moeten opnieuw mondmaskers dragen na de herfstvakantie. Dat is uit de bus gekomen op het onderwijsoverleg. Daartegenover staat dat kinderen onder de twaalf jaar enkel nog getest hoeven te worden als ze symptomen vertonen. Er wordt dus afgestapt van de uitgebreide test- en quarantainestrategie, waardoor duizenden kinderen nu verplicht thuiszitten. Er komt ook geen verlenging van de herfstvakantie. 

  1. Hoe voelen patiënten het geneesmiddelentekort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”
    PREMIUM
    5

    Hoe voelen patiënten het geneesmid­de­len­te­kort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”

    “Sorry, maar dat geneesmiddel is er momenteel niet”: het wordt stilaan een standaardzin bij de apothekers in ons land. De laatste maand waren 379 geneesmiddelen - vaak tijdelijk - onbeschikbaar en er is niet altijd een alternatief voorhanden. Hoe voelen patiënten en artsen het geneesmiddelentekort? “We kunnen niet altijd dezelfde kwaliteit van medicatie garanderen”, zegt neuroloog Patrick Santens (UZ Gent).