Onderzoek van stalen op Covid-19 in Luik, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Onderzoek van stalen op Covid-19 in Luik, archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt verder toe: 23 procent meer besmettingen, ziekenhuisopnames stijgen met 20 procent

De stijgende trend in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt al voor de zevende dag op rij, tot gemiddeld 2.400,6 per dag (+23%). Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het reproductiegetal bedraagt nu 1,15 wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt. Volgens de meest recente cijfers van Sciensano liggen 1.841 mensen in het ziekenhuis, waarvan 399 op intensieve zorgen. 

123 reacties

 • Jos Jansen

  2 maanden geleden
  En dan willen ze de 65- plussers opnieuw opzadelen met astra zenica dat nog weinig vertrouwen geniet. Als dit vaccin dan toch zo goed is dat dan de 55 plussers onder de politici met Vandenbroucke op kop zich dan maar voor de ogen van de camera laten inenten zodra ze willen beginnen inenten met de 55 plussers. Alleen op die manier kunnen de 65 plussers misschien gerustgesteld worden.
 • Wilfried Dylst

  2 maanden geleden
  In April zijn de scholen dicht voor twee weken en dan zullen wij zien wat er daarna met de cijfers gebeurd ! Kan Ben Weyts zijn woorden inslikken .
 • Johan Janssen

  2 maanden geleden
  Na de omas en opas nu de ouders...bedankt aan de vrijheidstrijders.
 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Is het niet opvallend dat de cijfers iedere keer kort na een schoolvakantie omhoog schieten om dan langzamerhand weer te zakken tot de volgende vakantie en zo op en af gaat? Te veel vrije tijd en er gebeurt van alles. Beter eens scholen open houden tijdens krokus en verloren lessen inhalen. Mensen bezighouden met wat ze moeten doen .
 • Danny Buyse

  2 maanden geleden
  @Olivier Delbeke, de oudjes zijn gered? Inderdaad die tussen 70 en 100 jaar in woonzorgcentrums. De massale toenemende ziekenhuisopnames de laatste weken zijn verbazend en nieuw zijnde 35 tot 60tigers. Of zijn deze ook al oudjes?
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw