Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt toe: 25 procent meer besmettingen, 400 patiënten op intensieve zorgen

De stijgende trend in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt al voor de zesde dag op rij (+25%). Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het reproductiegetal bedraagt nu 1,12 wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt. Volgens de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano liggen 1.838 mensen in het ziekenhuis (+4%), waarvan 400 op intensieve zorgen (+8%). 

93 reacties

 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  om meer te vaccineren zijn er vaccins nodig en die komen er niet door hier alles en iedereen af te breken.Volg ondertussen minstens de maatregelen dan werk je nog mee
 • Peter Van achter

  2 maanden geleden
  Zolang de commerce het belangrijkste is! Zal het nooit opgelost geraken!
 • Vera Bres

  2 maanden geleden
  hier lukt het langs geen kanten hé , wat is EUROPA toch sterk !! niets bakken ze ervan .Dagen na elkaar meer besmettingen , de kappers zijn 14 dagen open en volgende week gaan de schoonheid zaken open ...besmettingen dikke troef hoor en De Croo wil het maar niet snappen hé ! ging hij misschien ten rade bij Wilmés ?
 • hans roelants

  2 maanden geleden
  In de VS 2,2 miljoen vaccinaties op 1 dag. Beste politici, laten we hierover de discussie voeren. Jullie en de exporten blijven het team van 11 miljoen steeds angst inboezemen. Er is in België niet 1 team van ministers. Jullie draagvlak is helemaal weg, om nog maar te zwijgen van het vertrouwen in het opgelegde beleid. Focus is nu vaccineren. Laat die provisorische persconferenties maar achterwege
 • Jurgen Van Nerom

  2 maanden geleden
  @TinekeHuizinga Je mag wel de twee totalen van vaccinatie niet optellen he. Die met twee inentingen zitten wel al bij de groep met 1 inenting.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Niet de minste versoepeling: wake-upcall of doodsteek voor onze motivatie? “Op het vlak van ons mentaal welzijn is het vijf over twaalf”
  PREMIUM

  Niet de minste versoepe­ling: wa­ke-up­call of doodsteek voor onze motivatie? “Op het vlak van ons mentaal welzijn is het vijf over twaalf”

  Het Overlegcomité besloot niets te beslissen. Zelfs de verwachte uitbreiding van onze buitenbubbel kwam er niet. De cijfers gaan immers de foute kant op en een time-out van een week biedt hopelijk de stabiliteit om volgende week vrijdag de deur naar ‘de lente van de vrijheid’ voorzichtig op een kiertje te zetten. Wat doet dit met onze motivatie om de regels na te leven? “Iedereen hoopte op wat mentale zuurstof.”
 3. “Mensen zullen nu gewoon stiekem thuis feesten, en ergens begrijp ik hen”: verdeelde reacties nu Brussel toch vasthoudt aan strengere avondklok
  PREMIUM
  Brussel

  “Mensen zullen nu gewoon stiekem thuis feesten, en ergens begrijp ik hen”: verdeelde reacties nu Brussel toch vasthoudt aan strengere avondklok

  Brussel behoudt als enige gewest een strengere avondklok van 22.00 tot 6.00 uur. “We willen extra voorzichtig zijn, zeker na de taferelen in het Ter Kamerenbos”, klinkt het bij minister-president Rudi Vervoort (PS). De politieke reacties op die beslissing zijn gemengd. “Het is ongelooflijk en buitenproportioneel dat Brusselaars drie uur minder vrijheid hebben.”
 1. Ziekenhuizen moeten weer afdelingen sluiten: “Zo’n derde golf? Een elastiek kan je rekken maar er zit een limiet op”
  PREMIUM

  Ziekenhui­zen moeten weer afdelingen sluiten: “Zo’n derde golf? Een elastiek kan je rekken maar er zit een limiet op”

  Het overlegcomité wilde het wel degelijk over versoepelingen hebben, maar al snel bleek dat die er niet in zaten. Oorzaak? Amper een paar uur voor de start van het Overlegcomité raakte bekend dat er gisteren alleen al 204 ziekenhuisopnames waren op één dag. Dat nieuws, in combinatie met een oprukkende Britse variant, lokale uitbraken en ziekenhuizen die nu al aan het opschalen zijn, maakten versoepelingen onmogelijk. Wel integendeel. Over het hele land moeten de ziekenhuizen overschakelen van fase 1a naar 1b.
 2. Concertsector gelooft niet meer in normale festivalzomer: “Dan maar mikken op het najaar”
  PREMIUM

  Concertsec­tor gelooft niet meer in normale festivalzo­mer: “Dan maar mikken op het najaar”

  Met de annulatie van Graspop Metal Meeting 2021 lijkt de eerste vallende dominosteen alweer een volledige festivalzomer weg te vegen. De zoveelste opdoffer voor de mensen uit de concertsector – muzikanten, technici en boekingsagenten – die intussen al een jaar geen podium van dichtbij hebben gezien. Wij laten drie van hen aan het woord: “Waarom gaat die vaccinatie toch zo tergend traag?”
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee