Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. 'Kerstmaatregelen' in ministerieel besluit gegoten: dit zijn de definitieve regels

Het nieuwe ministerieel besluit (MB) met de aangepaste maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe maatregelen gaan in op 1 december en zijn van toepassing tot 15 januari 2021. Zoals vrijdag is aangekondigd, mogen erkende musea en kunsthallen weer opengaan. Ook winkels mogen heropenen, mits het in acht nemen van de gezondheidsmaatregelen. Een overzicht:

380 reacties

 • Geert Desmet

  2 maanden geleden
  Alleen war geldt opbrengt mag. Kerstmis vieren met je familie brengt niks op.De Croo zal wel vieren, daar mag je zeker van zijn.Ben akkoord dat er maatregelen nodig zijn, maar laat dan voor die paar dagen een beetje versoepeling toe.
 • Mia Maussen

  2 maanden geleden
  dan beter geen versoepeling - is simpelder .
 • Paul Sempels

  2 maanden geleden
  stop met het wegen met 2 maten en twee gewichten met andere woorden iedereen gelijk voor de corona maatregelen
 • HUGO COOLSAET

  2 maanden geleden
  Alleenstaanden mogen toch tot 2 personen uitnodigen, maar zelf zijn ze nergens welkom. Wat voor absurde maatregelen worden er nu gecreëerd. Na 9 maanden weet men nog altijd niet (of wil men het zogezegd niet weten) waar de grote boosdoeners zitten en welke stommiteiten men in het verleden gemaakt heeft. Het zijn maatregelen waartegen de bevolking terecht zal zeggen "foert". 
 • Patrick Georges

  2 maanden geleden
  Stop met de absurde maatregels om mondmaskers te dragen in open lucht zoals hier in Poperinge.Wanneer ministertjes een interviewtje geven dragen ze er ook geen.(Zoals Trump trouwens),maar op zichzelf geven ze geen kritiek en iedereen aanvaard dit hier ??ongeloofelijk !Zolang er absurde maatregels zullen de mensen de goede aan hun laarslappen.
 1. Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatiecentra
  11

  Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatie­cen­tra

  Vlaanderen gaat voor meer dan 4 miljoen euro medisch materiaal kopen zodat de vaccinatiecentra op tijd kunnen starten met vaccineren. Dat melden Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag. Door de snelle ontwikkeling van de vaccins, zal Vlaanderen geen aanspraak kunnen maken op de Europese procedure voor de tijdige aankoop van het extra materiaal, zeggen beide ministers in een mededeling.
 2. Marc Van Ranst: “Onder de waterspiegel zijn varianten zich aan het vermenigvuldigen”
  93

  Marc Van Ranst: “Onder de waterspie­gel zijn varianten zich aan het vermenig­vul­di­gen”

  Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt, net als verschillende van zijn collega’s, voor de opkomende derde golf. “Het verraderlijke van de huidige situatie is dat je het nog niet ziet, het zit nog voor een deel onder de waterspiegel", zei hij daar gisterenavond over in De Afspraak op Canvas. Ook Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx zegt alarmerende signalen te ontvangen uit de eerstelijnszones.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"