Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © Photo News

OVERZICHT. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen werden beslist

Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat vrijdag urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca, één ‘knuffelcontact’ buiten het gezin en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.

313 reacties

 • Tony Verdonk

  3 maanden geleden
  Gino beyens, kan jij mij eens uitleggen welk nut het heeft om als je gaat wandelen met niemand om je heen een masker.nuttig is? Het is een utopie dat mondmaskers helpen.De cijfers zijn alleen meer gestegen sinds mondmasker plicht. Maar niemand wil naar de feiten zien dat ze die verplichten uit angst.zeker die stoffen maskers dat de meeste dragen zijn niets beschermend met vals gevoel van veiligheid tot resultaat.
 • Michael de Saedeleer

  3 maanden geleden
  Anderhalve meter afstand met mondmaskers is zelfs. Niet voldoende Broeihaar zit op school en bus
 • Guy muis

  3 maanden geleden
  Iedereen op reis laten vertrekken en nu zijn ze met alles weer te laat triestig belgie.verplicht een mondmasker dag en nacht en overal simpel ,houd misschien nog iets tegen.
 • Gino Beyens

  3 maanden geleden
  MONDMASKERS overal en overal verplichten AUB !!!!! Zo niet .., onmiddellijk hoge boete innen .
 • Geens Rik

  3 maanden geleden
  Wie neemt deze regering nog ernstig.Als de vader van onze eerste minister Alexander De Croo het beleid van zijn zoon openlijk belachelijk maakt door zonder mondmasker doodleuk naar de ronde te gaan kijken, moet Alexander niet meer verwachten dat de gewone sterveling zijn raad gaat opvolgen.Oh ja, hij wil de boete betalen maar deze zal nooit opgemaakt worden.
 1. Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Motivatie­psy­cho­loog over aanpak Overlegco­mité: “Perspec­tief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
 2. RECONSTRUCTIE. Hoe Overlegcomité besliste over reisverbod en (voorwaardelijke) heropening van kappers: “Allez, maar de 14de is het Valentijn!”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe Overlegco­mité besliste over reisverbod en (voorwaar­de­lij­ke) heropening van kappers: “Allez, maar de 14de is het Valentijn!”

  Weinig grote verrassingen op het Overlegcomité gisteren. Zoals verwacht zullen zelfs de hardnekkigste reizigers hun valies nog minstens tot 1 maart mogen opbergen. Maar als alles “gunstig evolueert” - wat dat ook moge betekenen - kunnen we vanaf half februari wel opnieuw naar de kapper. De Croo stelde 15 februari voor, Crevits pitste er nog 2 dagen af - in naam van Sint-Valentijn.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"