Thinkstock/RV
Volledig scherm
© Thinkstock/RV

OVERZICHT. Horeca, fitness, bioscoop, theater, sport: deze coronaregels veranderen vandaag

Vanaf vandaag, 9 juni, versoepelen tientallen coronaregels, gaande van de horeca over cultuur en sport tot evenementen. We zetten alles nog eens gedetailleerd op een rij.

43 reacties

 • Annie Vancauteren

  1 week geleden
  Het lijkt op een straf die ik als puber meemaakte. Eindelijk mag ik bij mijn vriendinnen. Hoera. Hoelang zal dit duren ?
 • Tony Verdonk

  1 week geleden
  zolang je overal een masker moet dragen blijf ik overal weg. Feiten zijn dat dit geen enkele meerwaarde gegeven heeft. Kijk naar vorig jaar waar we zonder maskers naar winkel mochten, alle cijfers daalden enorm met alles open.
 • van roy jozef

  1 week geleden
  4 personen binnen? Hoelang zouden velen zich daar al niet meer aan houden? Hoeveel grootouders zouden hun kleinkinderen elke dag opvangen en zelfs laten overnachten? Regeltjes die door NIEMAND Worden gevolgd er is toch geen controle op. De mensen moeten zelf hun verantwoordelijkheid nemen aldus de ministers. Geen enkele regel gaat er nu nog gevolgd worden.
 • Rozemieke Fritz

  1 week geleden
  Het wordt hoog tijd dat alles open gaat.
 • nicole sluyter

  1 week geleden
  Publieke sauna's weer open, maar douches en kleedkamers op sportclubs moeten dicht blijven... Ik snap er niks meer van
 1. Derde overlijden na inenting met AstraZeneca in ons land
  Play
  23

  Derde overlijden na inenting met AstraZene­ca in ons land

  In ons land is voor de derde keer een overlijden vastgesteld nadat de persoon in kwestie ingeënt werd met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit de wekelijkse stand van zaken over het aantal bijwerkingen dat door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Geneesproducten (FAGG) wordt bijgehouden. In totaal zijn er in België nu vier overlijdens gelinkt aan een inenting met een coronavaccin, waarvan drie aan AstraZeneca.
 2. Mondmaskerplicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september
  10

  Mondmasker­plicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september

  Mondkapjes hoeven niet meer vanaf 26 juni in Nederland, behalve dan op het openbaar vervoer en op het vliegveld. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het Nederlandse kabinet, schrijft RTL Nieuws. In Frankrijk is een gelijkaardige afschaffing van de mondmaskerplicht sinds gisteren al een feit. Ook Italië en Oostenrijk willen volgen. De reden daarvoor is de gunstige evolutie van de coronacijfers. Ons land lijkt voorlopig de mondmaskerplicht pas in september te willen lossen. Vandaag is er een Overlegcomité gepland.