Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Hoogste stijging van gemiddeld aantal coronabesmettingen in week tijd

Er worden gemiddeld weer 95,3 (of afgerond 95) besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met elf procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Het is de zesde stijging op rij en de hoogste in een week tijd. De trend in het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens blijft wel dalend. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano. 

74 reacties

 • Marleen Eeckhout

  1 jaar geleden
  Deze plaatsen in lockdown zetten ! In andere landen doen ze dat ook . Er zijn er altijd die denken dat ze zich niet aan coranaregels moeten houden ! Maak daar eindelijk eens korte metten mee en vooral serieus hoge boetes ! Wie niet horen wil moet het eens goed voelen en daarmee gedaan ! Laksheid viert hier, typisch Belgisch is het niet ...
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  "In Antwerpen wordt klassement aangevoerd door Boom." Laat Boom nu net een buurgemeente van Puurs zijn, waar het tijdens het voorbij weekend uit de hand is gelopen. Dat belooft voor de nabije toekomst...
 • Danny Peeters

  1 jaar geleden
  Verbaast me niet!! 1.5m afstand en handen regelmatig wassen worden niet gevolgd. Die mondmaskers gaan daar niets aan veranderen.
 • Matthias Desmet

  1 jaar geleden
  net in een winkel geweest, en er liepen mensen zonder mondmasker, daar deden de winkeliers niks aan. dus wat het is het nut om het te verplichten?
 • Jurgen Vermaut

  1 jaar geleden
  Op een rapport telt het klasgemiddelde niet maar het persoonlijk behaalde resultaat. Gemiddelden verdoezelen het feit dat we in een toch wel onrustwekkend stijgende trend zitten.
 1. Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroomde gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputaties”
  Kortrijk

  Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroom­de gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputa­ties”

  Het menselijk leed is erg groot in de door de overstromingen getroffen gebieden in de Ardennen. Maar ook dieren zien af. Asielen worden overrompeld door gewonde dieren, die verzorging nodig hebben. “Ik wil met mijn inzameling de medische en voedingskosten van verschillende asielen helpen dekken”, zegt de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré. De teller staat al op zo’n 4.500 euro.