Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Hoogste stijging van gemiddeld aantal coronabesmettingen in week tijd

Er worden gemiddeld weer 95,3 (of afgerond 95) besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met elf procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Het is de zesde stijging op rij en de hoogste in een week tijd. De trend in het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens blijft wel dalend. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano. 

74 reacties

 • Marleen Eeckhout

  1 jaar geleden
  Deze plaatsen in lockdown zetten ! In andere landen doen ze dat ook . Er zijn er altijd die denken dat ze zich niet aan coranaregels moeten houden ! Maak daar eindelijk eens korte metten mee en vooral serieus hoge boetes ! Wie niet horen wil moet het eens goed voelen en daarmee gedaan ! Laksheid viert hier, typisch Belgisch is het niet ...
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  "In Antwerpen wordt klassement aangevoerd door Boom." Laat Boom nu net een buurgemeente van Puurs zijn, waar het tijdens het voorbij weekend uit de hand is gelopen. Dat belooft voor de nabije toekomst...
 • Danny Peeters

  1 jaar geleden
  Verbaast me niet!! 1.5m afstand en handen regelmatig wassen worden niet gevolgd. Die mondmaskers gaan daar niets aan veranderen.
 • Matthias Desmet

  1 jaar geleden
  net in een winkel geweest, en er liepen mensen zonder mondmasker, daar deden de winkeliers niks aan. dus wat het is het nut om het te verplichten?
 • Jurgen Vermaut

  1 jaar geleden
  Op een rapport telt het klasgemiddelde niet maar het persoonlijk behaalde resultaat. Gemiddelden verdoezelen het feit dat we in een toch wel onrustwekkend stijgende trend zitten.
 1. Zomersolden geen overdonderend succes, modehandelaars toch voorzichtig optimistisch voor najaar
  7

  Zomersol­den geen overdonde­rend succes, modehande­laars toch voorzich­tig optimis­tisch voor najaar

  Aanstaande zaterdag 31 juli zitten de zomersolden er op. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemingsorganisatie Unizo maakten al de balans op en peilden ook naar de vooruitzichten voor het najaar. Ondanks een mindere verkoop in vergelijking met 2019, het laatste normale verkoopjaar, zien de modehandelaars het najaar toch voorzichtig optimistisch tegemoet.