(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

OVERZICHT. Hoogste aantal ziekenhuisopnames sinds november, meer dan 900 coronapatiënten op IZ

Er liggen momenteel 3.152 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 908 intensieve zorg nodig hebben. Gisteren zijn 332 mensen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, het hoogste aantal sinds eind november vorig jaar, zo blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

18 reacties

 • Nicole Borremans

  2 weken geleden
  Wanneer gaat er nu eindelijk eens wat meer transparantie gegeven worden over de zh en vooral de IC opnames??Ik wil echt niet achterdochtig zijn maar als ze steeds(al maanden aan een stuk)zo vaag blijven over al die cijfers dan is't toch normaal dat een weldenkend mens zich daar vragen bij stelt.En in de media doet men ook geen moeite om klaarheid te brengen.Raar!Enfin,als men niet zoveel mogelijk(horeca,kappers enz) opengooit in mei dan ben ik er zeker van dat't niet goed gaat komen deze zomer!!
 • Glorieux Marieke

  2 weken geleden
  Regina Blanckaert, u denkt toch niet dat die 908 in intensieve zorg daar liggen voor hun plezier.Het is niet de portemonnee die telt voor de dokters, maar de gezondheid van de mensen.Zij hebben weinig ofgeen vakantie moeten nemen tijdens de coronacrisis,en zeker nu nog ook niet.
 • rik casteleyn

  2 weken geleden
  Als de besmettingen met 1000 in één week dalen is er duidelijk iets aan de hand . Het onmogelijke kan enkel in Belgie . Straks hebben we er te kort op 19 april en hebben we er geen meer op 1 mei. Wat gaan ze doen met al die vaccins als er geen besmettingen meer zijn en alles open moeten gooien ! Van Gucht moet dringend minder manipuleren.
 • Regina Blanckaert

  2 weken geleden
  Zijn al die opnames wel echt nodig, brengt wel geld in het laadje,als je ze thuis laat uitzieken als dat mogelijk is is de opbrengst kleiner,daar kan het ook wel iets mee te maken hebben en het aantal besmettingen wil ook niet zeggen dat er zieken zijn zegt alleen dat ze positief testen
 • Gerd Van nieuwenhove

  2 weken geleden
  Van de contact opsporing hoor je niets meer !
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den