Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Getty Images

OVERZICHT. Hogere kinderbijslag en uitgebreide jobbonus: dit betekent de Septemberverklaring voor jouw portemonnee

Het heeft bloed, zweet en een kleine crisis gekost, maar de Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt. Maar wat staat er allemaal in dat akkoord? Minister-president Jan Jambon (N-VA) stelt de begroting morgen voor bij zijn Septemberverklaring in het Vlaams parlement, maar dit weten we al. Voor de gezinnen en de bedrijven zal er een en ander veranderen.

536 reacties

 • Kitty Frederickx

  4 maanden geleden
  Ofwel zijn ze een regel vergeten. Maar ik vind de lijn voor alleenstaande niet. Of vallen we weer uit de boot. Geen sociaal tarief electriciteit. Nu weer amper 30 euro. Kan ik een paar seconden van tanken. Precies steeds dezelfde doelgroep die iets krijgt. Ik zal in 2024 er ook een paar vergeten. Bedankt.
 • Dirk BERX

  4 maanden geleden
  Blijkbaar moeten de Vlamingen meer heil verwachten van een niet verkozen federale regering, dan van een verkozen Vlaamse regering !
 • Argus Vercauteren

  4 maanden geleden
  Zeer vreemd dat NVA zo populair is. Sinds dat deze partij aan de macht is, zijn de belastingen alleen maar toegenomen. Remember: Van Overtveldt heeft 21% btw op elektriciteit ingevoerd en dan nog stemt men voor NVA. De conclusie: wie voor deze bende kiest, betaalt blijkbaar dus graag belastingen en taksen of kleurt zomaar het eerste beste bolletje dat hij/zij tegenkomt.
 • Dirk D'hont

  4 maanden geleden
  Eens met Andy V .D.V. Ook ik verdien als alleenstaande net iets te veel en moet wel evenveel verstoken enz. Onze doelgroep zal dan uiteindelijk de prijs betalen voor de diegene die een paar honderd euro minder verdienen in de volgende belastingen die deze steunmaatregelen zullen compenseren. Na al die tijd weten we met wat men krijgt in dit land dubbel wordt afgenomen. Eén doelgroep zal het zich niet veel aantrekken met rekeningen, vastgoed en jachten in het buitenland op naam van hun bedrijf.
 • Brouwers Frank

  4 maanden geleden
  niets voor de werkende vlaming pfff als ge daarvoor moet vechten als een leeuw!
 1. Esthetische artsen zien lelijke gevolgen van goedkope - vaak buitenlandse - operaties: “Helft van tijd moet ik andermans werk corrigeren”
  PREMIUM

  Estheti­sche artsen zien lelijke gevolgen van goedkope - vaak buitenland­se - operaties: “Helft van tijd moet ik andermans werk corrigeren”

  “Vorige week heb ik vijf transplantaties uitgevoerd. Drie daarvan waren correcties.” Haarspecialist Bijan Feriduni - die in zijn kliniek in Hasselt heel wat gewone én Bekende Vlamingen over de vloer krijgt - trekt aan de alarmbel: wie naar goedkope oorden trekt voor helmboswuivende kapsels, heeft 80 procent kans om met problemen terug te keren. Ook andere cosmetische artsen moeten veel nazorg geven. Wat loopt er juist mis?
 2. INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”
  PREMIUM
  478

  INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”

  “Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?” Met het cliché van de ‘luie Waal’ heeft oppersocialist Paul Magnette (51) duidelijk geen moeite. Met het naar rechts opschuivende Vlaanderen dan weer wel, zegt hij in een uitgebreid interview over zijn sexappeal, zijn groene vingers en de spanningen met N-VA in ‘Dag Allemaal’. “Ik zeg dit nu al: als Bart De Wever in zee gaat met Vlaams Belang, dan wil ik niks meer met N-VA te maken hebben.”