Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Getty Images

OVERZICHT. Hogere kinderbijslag en uitgebreide jobbonus: dit betekent de Septemberverklaring voor jouw portemonnee

Het heeft bloed, zweet en een kleine crisis gekost, maar de Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt. Maar wat staat er allemaal in dat akkoord? Minister-president Jan Jambon (N-VA) stelt de begroting morgen voor bij zijn Septemberverklaring in het Vlaams parlement, maar dit weten we al. Voor de gezinnen en de bedrijven zal er een en ander veranderen.

536 reacties

 • Kitty Frederickx

  2 maanden geleden
  Ofwel zijn ze een regel vergeten. Maar ik vind de lijn voor alleenstaande niet. Of vallen we weer uit de boot. Geen sociaal tarief electriciteit. Nu weer amper 30 euro. Kan ik een paar seconden van tanken. Precies steeds dezelfde doelgroep die iets krijgt. Ik zal in 2024 er ook een paar vergeten. Bedankt.
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Blijkbaar moeten de Vlamingen meer heil verwachten van een niet verkozen federale regering, dan van een verkozen Vlaamse regering !
 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  Zeer vreemd dat NVA zo populair is. Sinds dat deze partij aan de macht is, zijn de belastingen alleen maar toegenomen. Remember: Van Overtveldt heeft 21% btw op elektriciteit ingevoerd en dan nog stemt men voor NVA. De conclusie: wie voor deze bende kiest, betaalt blijkbaar dus graag belastingen en taksen of kleurt zomaar het eerste beste bolletje dat hij/zij tegenkomt.
 • Dirk D'hont

  2 maanden geleden
  Eens met Andy V .D.V. Ook ik verdien als alleenstaande net iets te veel en moet wel evenveel verstoken enz. Onze doelgroep zal dan uiteindelijk de prijs betalen voor de diegene die een paar honderd euro minder verdienen in de volgende belastingen die deze steunmaatregelen zullen compenseren. Na al die tijd weten we met wat men krijgt in dit land dubbel wordt afgenomen. Eén doelgroep zal het zich niet veel aantrekken met rekeningen, vastgoed en jachten in het buitenland op naam van hun bedrijf.
 • Brouwers Frank

  2 maanden geleden
  niets voor de werkende vlaming pfff als ge daarvoor moet vechten als een leeuw!
 1. Agressieve man bedreigt treinconducteur van NMBS: “Ik boks al je tanden eruit!”
  Play

  Video toont hoe agressieve reiziger treincon­duc­teur bedreigt: “Ik boks al je tanden eruit!”

  Deze TikTokbeelden tonen hoe een jongeman helemaal tekeergaat tegen een treinconducteur. In de video is te zien hoe hij tegen de treinbegeleider gaat staan en hem probeert te intimideren. “Ik ga jou hier laten zitten, vriend!” en “Je kan mij toch niks doen, kankerhoertje dat je bent”, schreeuwt de man onder meer. De conducteur zelf slaagt erin zijn kalmte te bewaren, maar de reiziger houdt maar niet op. De exacte omstandigheden zijn nog niet bekend, maar spoorwegmaatschappij NMBS is niet te spreken over het voorval. “We veroordelen elke vorm van agressiviteit of geweld naar het personeel”, klinkt het daar.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.