EPA
Volledig scherm
© EPA

OVERZICHT. Hier staan we in de vaccinatiecampagne, en zo doen ze het in het buitenland

Deze namiddag zitten de verschillende ministers van Volksgezondheid samen om zich te buigen over een herziening van de vaccinatiecampagne in ons land. Met de toelating om het AstraZeneca-vaccin ook aan 55-plussers toe te dienen, en de mogelijkheid om de interval tussen twee prikken bij Pfizer te verlengen naar vijf weken, moet de campagne eindelijk echt versnellen. Maar waar staan we op dit moment? En hoe doen we het daarmee in vergelijking met het buitenland?

 1. Coördinator vaccinatiecentrum Antwerpen vraagt andere aanpak: “Laat mensen online zelf hun tijdstip voor de vaccinatie kiezen”

  Coördina­tor vaccinatie­cen­trum Antwerpen vraagt andere aanpak: “Laat mensen online zelf hun tijdstip voor de vaccinatie kiezen”

  Jan Stroobants, de coördinator van het Antwerpse vaccinatiecentrum, het grootste van Vlaanderen, pleit voor een ander systeem voor de uitnodigingen in de centra. Laat mensen zelf een tijdsslot kiezen wanneer ze per sms of mail een uitnodiging krijgen om zich te laten inenten, stelt hij voor. Het Antwerpse vaccinatiecentrum werkt zo al, en de mensen geraken er veel sneller gevaccineerd dan elders.
 2. Minister Weyts (N-VA) wil nog dit schooljaar voltijds contactonderwijs voor alle leerlingen: “Daarvoor is kentering nodig in positiviteitsratio”
  Play

  Minister Weyts (N-VA) wil nog dit schooljaar voltijds contacton­der­wijs voor alle leerlingen: “Daarvoor is kentering nodig in positivi­teits­ra­tio”

  Het blijft de ambitie van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat alle leerlingen nog dit schooljaar weer voltijds les krijgen op school. “We gaan de situatie minstens om de twee weken blijven monitoren”, maakt de minister zich sterk. Maar er moet vooral een kentering komen in de positiviteitsratio. Dat heeft hij verklaard in de studio van VTM NIEUWS.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug