OVERZICHT. Hier kan je hinder ondervinden tijdens nationale actiedag: minder bussen bij De Lijn, NMBS waarschuwt voor drukte

UpdateDe drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV houden vandaag, maandag 20 juni, in Brussel een nationale vakbondsmanifestatie voor meer koopkracht en tegen de strenge loonnormwet. In sommige sectoren wordt er ook gestaakt. De Lijn en de MIVB verwachten dat hun dienstverlening verstoord zal zijn. Het treinverkeer zou wel normaal rijden, maar de NMBS waarschuwt voor drukte tijdens de piekmomenten en legt extra treinen in naar Brussel. Er vertrekken ook helemaal geen passagiersvluchten van Brussels Airport in Zaventem. 

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. 525 vluchten gepland op 3 dagen, maar niemand weet welke zullen vertrekken: helse week op komst op Zaventem
  PREMIUM
  Zaventem

  525 vluchten gepland op 3 dagen, maar niemand weet welke zullen vertrekken: helse week op komst op Zaventem

  Het belooft heet te worden volgende week op de luchthaven van Zaventem. Maandag leggen de bewakingsagenten het werk neer – Brussels Airport roept reizigers zelfs op om er weg te blijven – en donderdag, vrijdag én zaterdag blijven nagenoeg alle toestellen van Brussels Airlines aan de grond door een staking van de piloten en het cabinepersoneel. U zal volgende week maar op vakantie moeten vertrekken…
 1. Wesley (29) springt op losgeslagen paard met koets en kan het met één teugel doen stoppen: “Dit had slechter kunnen aflopen”
  Play
  Oedelem/Assebroek

  Wesley (29) springt op losgesla­gen paard met koets en kan het met één teugel doen stoppen: “Dit had slechter kunnen aflopen”

  Een losgeslagen paard met koets liep donderdagavond drie kilometer alleen op straat tussen Assebroek en Oedelem. De drie inzittenden waren uit de koets geslingerd. Een toevallige voorbijganger kon op de koets springen en het paard tot stilstand brengen. “Het was meer dan tien jaar geleden dat ik nog eens teugels in mijn handen had gehad”, vertelt hij.