Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

OVERZICHT. Gisteren in één dag 259 ziekenhuisopnames, dat is al van april geleden

Het gemiddelde aantal nieuwe dagelijkse besmettingen stijgt nog licht met 5 procent. Het aantal hospitalisaties door Covid-19 neemt wel nog fors toe, met 29 procent. In Vlaanderen gaat het zelfs om een stijging van 42 procent. Gisteren moesten er 259 ziekenhuispatiënten in het ziekenhuis opgenomen worden, blijkt uit de jongste Sciensano-cijfers. Zo’n hoog aantal, dat is al van 20 april geleden. Verwacht wordt dat er volgende week weer meer dan 500 patiënten met Covid-19 op intensieve zullen liggen. “Op dit moment zijn dat er 434, maar dat aantal zal nog een tijdje doorstijgen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE.

8 reacties

 • Lieven De Cock

  2 maanden geleden
  L.D.C.Het is natuurlijk niet de regering die de besmettingen veroorzaakt, iedereen moet beter meewerken en voorzichtig zijn,vaccineren en alle andere voorzorgen nemen FV.D.B. zegt het is en en en en dat wordt vergeten.Vaccineren voor iedereen verplichten zou wel een goede noodzakelijke beslissing zijn,ook de derde prik verplichten aub
 • bart vansteenkiste

  2 maanden geleden
  het zal nog veel erger worden dan de eerste golf wacht maar eens af . ik zeg u nogmaals dat we boven de 3000 zullen gaan , zelf heel europa zullen vele nieuwe doden vallen u zal wel zien , het virus van vandaag is 10x sterker geworden dan in het begin , vaccins zijn uitgewerkt en laat u maar eens gaan met uw feesten , niet verschieten als uw zuurstof snel afneemt , dan bent u besmet in uw luchtwegen hoeveel hangt af van % deeltjes van het virus zo simpel is dit.
 • Peggy Knaeps

  2 maanden geleden
  Waarom geen tabel met besmettingen bij gevaccineerde en niet gevaccineerde mensen. Dat zou dan een duidelijk beeld moeten geven waar het probleem zich voordoet.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  En omdat de regering te snel versoepelt heeft is alles de schuld van de overheid: ik ben al "anti vaxxers" zelfs nog nooit ergens naartoe gegaan zonder masker sinds 2019 en heb OVERAL de regels gevolg, zelfs contacten heb ik zoveel mogelijk vermeden..ik probeer pragmatisch ZELF de risico's in te schatten en heb daar geen vaxxies of regering voor nodig om MIJN verstand te gebruiken en verder te kijken dan mijn "vast afspraak" in café zoals vele van jullie.
 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  Ook volgen de specialisten ter zake was er aan het begin van de vierde golf helemaal geen reden tot paniek. We ware immers grotendeels ingeënt. Er waren er zelfs die pertinent beweerden dat er 'n vierde golf in de maak was.